Stručni skupovi

Održan stručni skup Načini rukovođenja ravnatelja i izbori u predškolskoj ustanovi

03. 04. 2017.

dv1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Zadru je od 29. do 31. ožujka 2017. godine održan 11. državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Načini rukovođenja ravnatelja i izbori u predškolskoj ustanovi. Voditeljica – organizatorica državnog stručnog skupa i jedan od predavača bila je mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje predškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Ciljevi državnog stručnog skupa bili su ojačati opće i stručne  kompetencije  u području vođenja i rukovođenja, osposobiti ravnatelje za autonoman izbor stila vođenja adekvatnog za situaciju, steći uvid u profesionalizaciju uloge ravnatelja, menadžment vođenja predškolske ustanove, područje upravljanja kvalitetom i vođenja ljudi, povezati iskustva s kompetencijama i usporediti primjere dobre prakse.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Nastupima plesača i pijanista otvoreno 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa

02. 04. 2017.

fotografija_1_1_mNa Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 1. travnja započelo je 55. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojem sudjeluje gotovo 900 učenika i studenata, mentora i  korepetitora iz 55 hrvatskih glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija. Prvoga dana nastupilo je 59 plesačica i plesača suvremenog plesa dojmljivim koreografijama po slobodnom izboru. 

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava svečane promocije odgojno-obrazovnih radnika u zvanje mentora i savjetnika 13. travnja 2017.

30. 03. 2017.

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 13. travnja 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i to u dva dijela: u 11 sati (I. dio) i 14 sati (II. dio).

Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

LiDraNo 2017. – festival kreativnosti, mašte i talenata

27. 03. 2017.

P1220911-m26. LiDraNo, državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva djece i mladih, učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, održana je u Primoštenu od 20. do 24. ožujka 2017. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije i najtalentiranije učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore, iz svih hrvatskih županija, koji su zaokupljeni jezikom, poezijom i prozom, koji istraživački i kritički pišu novinarske radove, ozbiljno i radosno glume, ambiciozno rade školske listove i radioemisije.

LiDraNo je još jedanput potvrdio da je festival kreativnosti, mašte i talenata, mjesto susreta učenika iz cijele Hrvatske, učenja i razmjene iskustava te prekrasnih druženja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Zimska škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima Republike Hrvatske

17. 03. 2017.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje, uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj, organizirala je tradicionalnu Zimsku školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima na temu Upravljanje kvalitetom, od 8. do 10. ožujka 2017. u Primoštenu. Stručnom skupu nazočilo je 160 sudionika iz 52 učenička doma u Republici Hrvatskoj.

Viša savjetnica Miljenka Galić, dipl. ped., u uvodu je istaknula važnost ovakvih skupova za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim aktivnim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola u Opatiji

14. 03. 2017.

img_1_mOd 7. do 10. ožujka 2017. godine u Opatiji je održan Državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske. Ravnatelji osnovnih škola bili su podijeljeni u dvije skupine.

img_2_mU 1. skupini bili su ravnatelji osnovnih škola Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Zadarske, Osječko-baranjske, Šibensko-kninske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Istarske, Dubrovačko-neretvanske i Međimurske županije koji su nazočili stručnom skupu 7. i 8. ožujka 2016. godine. 2. skupinu činili su ravnatelje osnovnih škola Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Virovitičko-podravske i Grada Zagreba koji su nazočili skupu 9. i 10. ožujka 2017. godine. Skupu je nazočio veliki broj ravnatelja osnovnih škola; ukupno 690 ravnatelja u obje skupine (330 ravnatelja u 1. skupini te 360 ravnatelj u 2. skupini).

Opširnije

   

Stručni skupovi

Novi pristupi u procjeni i tretmanu specifičnih teškoća u učenju

28. 02. 2017.

U organizaciji  Agencije za odgoj i obrazovanje 23. i 24. veljače 2017. godine u Puli je održan III. državni skup za stručne suradnike logopede „Procjena i tretman specifičnih teškoća u učenju – novi pristupi".

Sudionike skupa pozdravila je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., koja je naglasila da je uloga stručnih suradnika neprocjenjiva u pružanju stručne i savjetodavne pomoći odgojno-obrazovnim radnicima.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručni skup „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“

01. 02. 2017.

holokaust1_mAgencija za odgoj i obrazovanje je organiziranjem četverodnevnoga državnoga stručnog skupa „Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“, kao i prethodnih 14 godina, obilježila 27. siječnja 2017. godine Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Ovogodišnji stručni skup za 50 učitelja i nastavnika povijesti, vjeronauka, etike, hrvatskog jezika, stranih jezika, sociologije, filozofije i psihologije održan je u Koprivnici od 24. do 27. siječnja 2017.

Skup je započeo svečanim otvaranjem u kojem su izuzetno dirljivim programom sudjelovali učenici i učitelji Osnovne škole „Đuro Ester“ te pozdravnim govorima Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice i Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije. Organizatori i voditelji skupa bili su viši savjetnici Loranda Miletić, Renata Ozorlić Dominić i Boris Vampula. U radu skupa sudjelovala je predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Snježana Banek.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održana Katehetska zimska škola s temom „O radosti učenja i poučavanja“

12. 01. 2017.

zks1_mKatehetska zimska škola za vjeroučitelje osnovnih škola Da vaša radost bude potpuna (Iv 15,11). O radosti učenja i poučavanja održana je 9. i 10. siječnja 2017. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu i OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu. Organizator Katehetske škole je Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije, a suorganizator Agencija za odgoj i obrazovanje.

Na Školi je sudjelovalo 350 vjeroučiteljica i vjeroučitelja koje je na početku pozdravio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a nazočili su i predsjednik Vijeća HBK-a za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša te predstojnici (nad)biskupijskih katehetskih ureda. Sve nazočne je na početku pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., izrazivši uvjerenje da je svakom učitelju i nastavniku pohađanje stručnoga skupa motivacija za novi polet u radu, ali i prilika za osvježavanje profesionalnih kompetencija.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Dr. sc. Diana Garašić i dr. sc. Kata Lučić dobile najviše priznanje u odgoju i obrazovanju – Nagradu Ivan Filipović

02. 01. 2017.

nagrada_Filipovic_mDr. sc. Diana Grašić i dr. sc. Kata Lučić, dvije više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje odnedavno u mirovini, dobitnice su Nagrade Ivan Filipović, najvišeg priznanja kojeg Hrvatski sabor dodjeljuje djelatnicima u odgoju i obrazovanju za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu. Cjeloživotnim učenjem Diana Garašić i Kata Lučić pokazale su kako treba i kako se može raditi na osobnom razvoju i napredovanju.

Ističu se zapaženim rezultatima u teorijskom i praktičnom radu, a u Agenciji za odgoj i obrazovanje uživaju ugled uzornih stručnjakinja. Predano su radile, usavršavale se i učile, a svoje veliko znanje i iskustvo nesebično dijelile na mnogobrojnim seminarima, radionicama i predavanjima koje su održale diljem Hrvatske s ciljem promicanja inovativnih i kreativnih pristupa u odgojno-obrazovnom procesu u osnovnoj i srednjoj školi.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja