12. 7. 2017.

Program Pestalozzi – nacionalni diseminacijski skupovi u 2017.

Aktivnost__medukulturnost_mU okviru Programa Pestalozzi Vijeća Europe tijekom 2016. i 2017. godine provodila su se tri modularna usavršavanja poučavatelja učitelja – Vrednovanje transverzalnih stavova, vještina i znanja, Jačanje odgoja i obrazovanja za demokraciju te Od sjećanja na holokaust ka sprečavanju radikalizacije i zločina protiv čovječnosti. Tijekom 18 mjeseci, uz mentorstvo stručnjaka, hrvatski sudionici zajedno s kolegama iz drugih zemalja članica Vijeća Europe u ovim modularnim usavršavanjima osmislili su, pilotirali i predstavili svoje radionice na nacionalnim stručnim skupovima čiji je cilj bila diseminacija sadržaja i pedagoških načela koji se razvijaju u Programu Pestalozzi te promicanje temeljnih vrijednosti Vijeća Europe – razvoj demokracije, poštivanje ljudskih prava i vladavina prava.

Aktivnost_TASK_Koprivnica_mSvrha svake aktivnosti stručnog usavršavanja u Programu Pestalozzi jest razvoj transverzalnih stavova, vještina i znanja, odnosno specifičnih kompetencija koje su potrebne svakom pojedincu za aktivno i smisleno sudjelovanje u suvremenom društvu i kvalitetan doprinos izgradnji održivog demokratskog društva. 

U 2017. godini održano je pet nacionalnih diseminacijskih skupova namijenjenih svim odgojno-obrazovnim radnicima u kojima su sudionici osvješćivali važnost iskustvenog i suradničkog učenja, razvoja transverzalnih stavova, vještina i znanja te međukulturnosti. U siječnju su održana tri skupa pod nazivom Program Pestalozzi – vrednovanje transverzalnih stavova, vještina i znanja u Zaboku, Koprivnici i Zagrebu, gdje su radionice vodili prof. savjetnici Ivan Miškulin iz Gimnazije A. G. Matoša u Zaboku i Jasna Kraljić-Cmrk iz Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici, te dr. sc. Višnja Rajić, docentica na Učiteljskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i jedna od voditeljica modularnog usavršavanja Vrednovanje transverzalnih stavova, vještina i znanja.

Skola_iz_snova_evaluacija_Zagreb_mU srpnju su održana dva stručna skupa pod nazivom Program Pestalozzi – razvoj kompetencija za kulturu demokracije u Zagrebu i Bjelovaru gdje su radionice vodile prof. savjetnice Irena Pavlović iz Srednje škole Čazma i Valerija Turk-Presečki iz Gimnazije Daruvar, Turističko-ugostiteljske i prehrambena škole Bjelovar te Medicinske škole Bjelovar.

 

Dokumenti

Obavijesti

Izdvajamo