Objave / 26. ožujka 2024.

53. međunarodno natjecanje mladih u pisanju najljepšeg pisma u 2024. godini

Svjetska poštanska unija (UPU) objavila je 53. međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade, a Hrvatska pošta, uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje, koordinira i provodi natjecanje u Republici Hrvatskoj.

Organizatori natjecanja pozivaju mlade, učenike od 9 do 15 godina, da napišu pismo budućim naraštajima o svijetu za koji se nadaju da će naslijediti. Svrha je potaknuti djecu i mlade te učitelje da oblikuju svoja razmišljanja o aktualnim globalnim izazovima te predlože inovativna rješenja za produbljivanje solidarnosti među naraštajima i osiguravanje planeta pogodnog za život u budućnosti.

Međunarodno natjecanje u pisanju pisama ima za cilj poboljšati pismenost kroz umjetnost pisanja pisama, a namijenjeno je djeci i mladima koji žele izraziti svoju kreativnost i usavršiti svoje jezične vještine.

Hrvatska pošta osigurala je nagradu za prvonagrađenoga i još devet utješnih nagrada za pisma koja uđu u najuži izbor, a pobjednika čeka daljnje međunarodno natjecanje Svjetske poštanske unije. Natjecanje je otvoreno do 10. travnja, a do 19. travnja Povjerenstvo za odabir izabrat će naj pismo.

Međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade

(pdf: 177,33 KB)

Preuzmi

Privola za učenike

(pdf: 128,21 KB)

Preuzmi