Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Međunarodni stručni skup Akcijsko istraživanje u funkciji profesionalnog razvoja učitelja i nastavnika

09. 11. 2010.

U okviru Programa Pestalozzi Vijeća Europe – programa za usavršavanje učitelja, nastavnika i obrazovnih stručnjaka na europskoj razini – u Zagrebu i Koprivnici od 17. do 20. svibnja 2010. godine održan je međunarodni stručni skup Akcijsko istraživanje u funkciji profesionalnog razvoja učitelja i nastavnika.

Međunarodni stručni skup Akcijsko istraživanje u funkciji profesionalnog razvoja učitelja i nastavnikaNa stručnom skupu se okupilo 55 sudionika, učitelja i nastavnika engleskog jezika iz 14 zemalja: Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Latvije, Norveške, Portugala, Rumunjske, Španjolske, Turske i Ujedinjenog kraljevstva. Predavanja su održali stručnjaci iz područja akcijskog istraživanja u obrazovanju iz SAD-a, Ujedinjenog kraljevstva i Hrvatske: dr. Alan Markowitz sa College of St. Elizabeth u New Jerseyu, dr. Tim Cain sa Sveučilišta u Southamptonu, dr. Jack Whitehead sa Sveučilišta u Bathu i dr. Branko Bognar sa Filozofskog fakulteta u Osijeku te Marie Huxtable predstavnica Vijeća za obrazovanje grada Batha.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Uporaba hrvatskog jezika i kulture u nastavi

12. 07. 2010.

Stručni skup za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu, iseljenika i Hrvata u BiH – sudionike skupa oduševio je izbor tema predavanja i radionica koje su vodile više savjetnice AZOO-a

Uporaba hrvatskog jezika i kulture u nastaviOdgojitelji, učitelji i nastavnici pripadnika hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu, iseljenika i Hrvata u BiH koji predaju nastavu na hrvatskom jeziku okupili su se od 5. do 10. srpnja 2010. godine na stručnom skupu u Puli.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Suvremeni pristup stručnom usavršavanju

18. 11. 2010.

Voditeljica projekta:
Sanja Milović, prof.
viša savjetnica za međunarodnu suradnju

Projekt jačanja kapaciteta Agencije za odgoj i obrazovanje Suvremeni pristup stručnom usavršavanju (2009.–2010.) organizirao je Odsjek za međunarodnu suradnju u suradnji s Rodom Bolithom, akademskim direktorom Instituta za jezično obrazovanje u Norwichu (Norwich Institute for Language Education), Ujedinjeno kraljevstvo u kojem je sudjelovalo 20 viših savjetnika Agencije. Cilj Projekta bio je dodatno osnažiti više savjetnike za promišljanje i unapređivanje djelatnosti stručnog usavršavanja u skladu sa suvremnim europskim i svjetskim znanastvenim i stručnim spoznajama i razvojnim trendova.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Projekti odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj

18. 11. 2010.

Voditeljica projekta:
mr. sc. Diana Garašić
viša savjetnica za biologiju

Tijekom 2008. i 2009. AZOO organizira nekoliko (5) međužupanijskih stručnih skupova s ciljem pojašnjavanja ideje obrazovanja za održivi razvoj u kontekstu Desetljeća UN-a posvećenom tom aspektu obrazovanja te senzibiliziranja predstavnika škola za ovo područje. Korištena su iskustva iz provedbe hrvatskog projekta „Unapređivanje odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj“, koji se provodio od 1996. – 2000.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Usavršavanje u školskom manadžementu

18. 11. 2010.

Koordinator projekta:
mr. sc. Oleg Đaković
viši savjetnik za srednjoškolske ravnatelje

Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s nizozemskom školom za školski menadžment, Nederlandse School voor Onderwijsmanagement, pokrenula je 2007. godine dvogodišnji seminar za ravnatelje predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola s ciljem profesionalizacije ravnateljskog posla kroz program usavršavanja ravnatelja i budućih ravnatelja.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Stručno usavršavanje

Praćenje i nadzor kvalitete škola u Hrvatskoj

18. 11. 2010.

Voditeljica projekta:
Milvija Marković, prof.
viša savjetnica za međunarodnu suradnju

Projekt jačanja institucionalnog kapaciteta Agencije za odgoj i obrazovanje pod nazivom Praćenje i nadzor kvalitete škola u Hrvatskoj realiziran je u suradnji s Nizozemskim obrazovnim inspektoratom tijekom 2007. – 2008. godine. Projekt je koordinirao Odsjek za međunarodnu suradnju Agencije. Projekt je financirala nizozemska Agencija CROSS/EVD uz sufinanciranje Agencija za odgoj i obrazovanje.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja