Međunarodna suradnja - Međunarodno sudjelovanje

Međunarodna suradnja - Međunarodno sudjelovanje

Agencija u Europskoj mreži politika za vođenje škola

16. 09. 2011.

euAgencija za odgoj i obrazovanje postala je partner Europske mreže politika za vođenje škola (European Policy Network on School Leadership), projekta koji će na europskoj i nacionalnim razinama dati preporuke i smjernice za unapređenje, pripremu i odabir obrazovanja i stručnog usavršavanja ravnatelja škola.

logo_mU projektu sudjeluje 37 institucija iz 22 europske države, od ministarstava, agencija, sveučilišta i udruga. Provođenje projekta u razdoblju od 2011. do 2014. godine financira Europska komisija s ciljem implementacije zaključaka Vijeća za obrazovanje iz 2007., 2008. i 2009. godine, a u kojima se ističe potreba za unapređenje načina pripreme, odabira, obrazovanja i usavršavanja ravnatelja škola.   

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Međunarodno sudjelovanje

ATEE konferencija “Životni ciklus učitelja i nastavnika od inicijalnog obrazovanja do iskusnog profesionalca“

31. 08. 2011.

Agencija za odgoj i obrazovanje kao članica Europskog udruženja institucija obrazovanja učitelja (Association for Teacher Education in Europe - ATEE) sudjelovala je na 36. godišnjoj ATEE konferenciji, koja je održana od 24. do 28. kolovoza 2011. godine na Sveučilištu Latvija u Rigi, Latvija.

S obzirom na zajedničko prepoznavanje važnosti učitelja i nastavnika u osiguranju održivog i kontinuiranog unapređenje kvalitete obrazovanja u europskom i globalnom obrazovnom kontekstu, glavna teme konferencije bila je “Životni ciklus učitelja i nastavnika od inicijalnog obrazovanja do iskusnog profesionalca”.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Međunarodno sudjelovanje

Viša savjetnica AZOO-a Sanja Milović na međunarodnom skupu o profesionalnim razvoju voditelja stručnog usavršavanja

29. 03. 2011.

U sklopu članstva u Europskom udruženju institucija za obrazovanje učitelja (Association for Teacher Education in Europe - ATEE) i ATEE Centra za razvoj i istraživanje u području stručnog usavršavanja, Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovala je u realizaciji međunarodnoga stručnog skupa "Profesionalni razvoj voditelja stručnog usavršavanja – nove kompetencije za kompleksne izazove”.

sanja2_mSkup je održan 26. ožujka 2011. godine u Nišu (Srbija) a Agenciju za odgoj i obrazovanje predstavljala je viša savjetnica za međunarodnu suradnju Sanja Milović.

 Međunarodni stručni skup organizirali su ATEE Centar za razvoj i istraživanje i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Niš.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Međunarodno sudjelovanje

Agencija za odgoj i obrazovanje nastavlja suradnju s poučavateljima pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu

25. 03. 2011.

Hrvatska manjinska samouprava iz Koljnofa (Gradišće, Mađarska) i Agencija za odgoj i obrazovanje organizirali su od 17. do 20. ožujka 2011. stručno usavršavanje za poučavatelje pripadnika hrvatske nacionalne manjine u mađarskom Gradišću.

foto4_mVoditeljice programa Ingrid Klemenčić, predsjednica Hrvatske manjinske samouprave Koljnofa i učiteljica u OŠ „Mihovil Naković“ Koljnof i Tihana Radojčić, savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje organizirale su stručno usavršavanje za odgojitelje, učitelje i nastavnike pripadnika hrvatske nacionalne manjine. Cilj predavanja i radionica bio je osnažiti stručne kompetencije sudionika za poučavanje hrvatskog kao drugog jezika.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Međunarodno sudjelovanje

Konferencija Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja u zemljama Jugoistočne Europe

25. 10. 2010.

Obrazovne institucije Jugoistočne Europe predstavile svoje obrazovne programe u Podgorici. Rad Agencije predstavili ravnatelj Vinko Filipović i savjetnice Sanja Milović i Martina Šturm

U Zavodu za školstvo Crne Gore u Podgorici od 21. do 22. listopada 2010. održana je konferencija „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja u zemljama Jugoistočne Europe". Na konferenciji su sudjelovali predstavnici obrazovnih institucija iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Predstavnici institucija predstavili su svoje obrazovne sustave te nadležnosti Agencije / Zavoda.

Opširnije

   

Međunarodna suradnja - Međunarodno sudjelovanje

Savjetnica Tihana Radojčić održala predavanje u Göteborgu o hrvatskom jeziku

16. 10. 2010.

Učitelji i poučavatelji hrvatskog jezika u Švedskoj imali su priliku proširiti svoje znanje o položaju hrvatskoga jezika, učenju i poučavanju hrvatskoga kao drugoga i stranog jezika (inojezičnoga hrvatskoga), hrvatskoj kulturi te odabiru tekstova u nastavi hrvatskoga jezika.

Savjetnica Tihana Radojčić održala predavanje u Göteborgu o hrvatskom jezikuNa poziv Odbora učitelja pri Savezu hrvatskih društava u Švedskoj savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Tihana Radojčić, prof., boravila je u Göteborgu gdje je 16. listopada 2010. održala predavanje o položaju hrvatskoga jezika, učenju i poučavanju hrvatskoga kao drugoga i stranog jezika (inojezičnoga hrvatskoga), hrvatskoj kulturi te odabiru tekstova u nastavi hrvatskoga jezika.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja