02. 10. 2014.

Europski dan poduzetništva za učenike - Poduzetnički dan školskih zadruga

logo2U okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva, Europska komisija pokrenula je inicijativu EU-a: EU Entrepreneurship Day for students - Europski dan poduzetništva za učenike/studente.Namjera je da se aktivnosti  organiziraju na nacionalnoj i lokalnoj razini  u školama i na sveučilištima kako bi se poticala svijest učenika/ studenata za poduzetništvo kao ključnu kompetenciju, a istovremeno kao jednu od dodatnih mogućnosti za uspješan završetak formalnog obrazovanja i za postizanje većih mogućnosti na tržištu rada.

Agencija za odgoj i obrazovanje poziva voditelje školskih zadruga da uključe školske zadruge u inicijativu EU-a: Europski dan poduzetništva za učenike - Poduzetnički dan školskih zadruga.

Europski tjedan  malog i srednjeg poduzetništva planiran je u kalendaru događanja od 25. – 30. studenoga 2014. za zemlje članice EU.  Za Dan poduzetništva za učenike/studente zemlje članice EU mogu odrediti bilo koji dan i u 2015. g. za školsku godinu 2014/2015. 

Voditelji školskih zadruga, čiji učenici se odluče uključiti u ovu inicijativu EU-a trebaju popunjeni Obrazac za prijavu, u privitku, dostaviti do 1. prosinca 2014.g. na e-mail adresu: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli. . Objedinjene podatke Agencija za odgoj i obrazovanje će dostaviti Ministarstvu poduzetništva i obrta do 5. prosinca 2014.g. 

Ciljevi:

 • Upoznati se s poduzetnicima koji su krenuli ovim putem
 • Poticati razvoj poduzetničke kulture
 • Zajednički raditi  zbog stjecanja novih iskustava i novih mogućnosti
 • Upoznati primjere aktivnosti koje mogu dovesti do novih i različitih spoznaja, do većeg razumijevanja, do otvaranja novih perspektiva
 • Usporediti se s drugima kao koristan poticaj za nove ideje i svježe  pristupe
 • Susrete ne koristiti za traženje donacija ili sponzorstava

Školska zadruga (koordinator/voditelj)  u suradnji s ravnateljem škole i ostalim učiteljima/ sudionicima će

 • odrediti datum Poduzetničkog dana školske zadruge
 • odrediti vrijeme (početak i završetak susreta) 

Školska  zadruga (članovi)  će

 • uputiti poziv (poduzetniku ili poduzetnicima)
 • uputiti poziv predstavniku Ministarstva poduzetništva i obrta (poziv uputiti na e-mail adresu: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli. s naznakom EU Entrepreneurship Day for students
 • obaviti pripreme u svezi predstavljanja  školske zadruge
 • pripremiti pitanja za goste, poduzetnike
 • opisati susret s poduzetnikom (pisano izvješće na jednoj kartici teksta, s naslovom npr. Susret s poduzetnikom , s orijentacijskim natuknicama: Što ste naučili iz susreta s poduzetnikom?  Kako se  postaje poduzetnikom?  Kako se od ideje dolazi do uspješne realizacije? Koje su njegove najvažnije poruke? Postoje li neodgovorena pitanja, bilo učenika, bilo poduzetnika?)
 • susret popratiti s dva grafička priloga
 • sažetak prikaza napisati i na engleskom jeziku 

Tekst i grafički prilozi biti će objavljeni na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje. Tekst i grafičke priloge dostaviti na e-mail adresu: Ova je e-mail adresa je zaštićena od spam-robota. Morate uključiti Javascript da biste je vidjeli. najkasnije petnaest dana nakon Poduzetničkog dana školske zadruge. Objedinjene podatke Agencija za odgoj i obrazovanje će dostaviti Ministarstvu  poduzetništva i obrta.

Europska komisija će podržati ovu inicijativu odobravanjem korištenje logotipa EU i širenjem informacija o događaju putem svojih internetskih stranica.

Škola čija školska zadruga sudjeluje u Poduzetničkom danu školske zadruge će od Agencije za odgoj i obrazovanje dobiti zahvalnicu.

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja