Županijska stručna vijeća - Informatika/računalstvo
16. 11. 2010.

Državni stručni skup za voditelje ŽSV-a mentore i savjetnike u Vukovaru

Državni stručni skup iz informatke/računalstva za voditelje ŽSV održan je u Vukovaru od 5. do 7. ožujka 2009. godine. Skup je otvorio zbor OŠ Dragutina Tadijanovića s pjesmom „Dugo u noć, u zimsku bijelu noć“. Premijerno je prikazan film učenika OŠ Dragutina Tadijanovića, koji je proglašen najboljim radom na natječaju Nultog sata i vodi nas kroz bogatu prošlost Vukovara do sadašnjih dana. Otvaranju skupa nazočio je Zlatko Hegeduš, prof., pročelnik odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara, koji se tom prigodom obratio nazočnima.

Prvo predavanje na skupu održano je videovezom – iz CARNeta nam se videovezom, posredstvom novog alata Adobe Connecta, obratio voditelj multimedijalnih usluga Damir Regvart, dipl. ing. Voditeljica posebnih obrazovnih programa Renata Ivanković, prof. je upoznala prisutne s projektima koje organizira i provodi CARNet. S novostima iz Microsofta, nazočne su upoznali Darko Jureković, pil manager i Lidija Kralj, prof.

Za kraj prvoga dana, rezervirana je bila pedagoška radionica „Kriteriji ocjenjivanja“, na kojoj su voditeljima ŽSV-a predstavljeni rezultati šestomjesečnog rada ŽSV-a iz Slavonije. Voditelji su na ovoj radionici dogovorili kriterije ocjenjivanja, koji će poslužiti kao pomoć učiteljima/natavnicima početnicima u izradi vlastitih kriterija ocjenjivanja.

Drugi dan obrađene su dvije pedagoške teme „Ishodi učenje“ i „Kompetencije učitelja“ te su održane tri informatičke radionice: Web programi za vođenje projekata, Logisim i Microsoft Learning Content Development System (MS LCDS). Organiziran je posjet povijesnim mjestima iz Domovinskog rata u suradnji sa brigadirom Petrom Čavarom, zapovjednikom Muzeja vojarne.

Trećeg dana skupa nazočnima su predstavljeni primjeri dobre prakse i rezultati vanjskog vrednovanja za predmet Informatika te su dane najave za predstojeću Državnu maturu. Pojam kurikuluma, nazočnima je pojasnio prof. dr. sc. Ladislav Bognar, koristeći se vrlo zanimljivim tehnikama predavanja. Stručni skup zaključen je okruglim stolom „Nastava informatike/računalstva u svjetlu kurikularnih promjena“ pri čemu su gosti nazočnima iznjeli svoje viđenje promjena koje se događaju u školstvu nakon čega se razvila diskusija.

Viša savjetnica za informatiku i računalstvo
Viktorija Hržica, prof.

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja