Obavijesti i najave

Promovirani pozvani da svojim znanjem pomognu u izradi novih kurikuluma

30. 01. 2015.

prom1_mVas najbolje od najboljih u hrvatskom obrazovnom sustavu pozivam da date svoj doprinos jednom velikom izazovu koji nas čeka ove godine. U izradi kurikularne reforme angažirat ćemo više od 300 praktičara iz sustava, jer ste vi oni najkompetentniji  ljudi koji mogu reći na koji način hrvatski sustav obrazovanja može ići naprijed da bi osigurali kvalitetno društvo i gospodarstvo. Pozivam vas da zajedno idemo u veliku kurikularnu reformu, da se javite na javne pozive i da pomognete našim učenicima, ministarstvu i svima nama skupa da nam sustav odgoja i obrazovanja bude kvalitetniji nego je to danas, poručila je Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, obraćajući se odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima koji su promovirani u zvanje mentora i savjetnika.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Oblici sjećanja i suočavanja s prošlošću

26. 01. 2015.

hv1_mU tjednu kad se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta nije upitno želimo li se sjećati, već koji oblik to sjećanje ima i da li smo i koliko daleko spremni ići u suočavanju s vlastitim prošlošću i pokušajima nerazumijevanja. Svjedoci smo i danas da se u svijetu, koji je preplavljen nasiljem i netolerancijom, holokaust minimalizira i zato je možda važnije nego ikada ukazati na zločin koji se dogodio nad židovskim narodom i ostalim nevinim žrtvama nacističkog progona. Najbolji odgovor kojim se možemo suprotstaviti takvim tendencijama je upravo edukacija i nove metode poučavanja da bismo naše mlade generacije obrazovali za izgradnju demokratske i tolerantne države. Poruka je to upućena na otvaranju državnog stručnog skupa Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti, koji je za učitelje i nastavnike različitih predmetnih područja organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u Varaždinu od 25. do 28. siječnja 2015. godine.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Potpisan sporazum o suradnji između AZOO-a i francuske Akademije u Nancyu

23. 01. 2015.

sporazum1_mVinko Filipović, ravnatelj Agencija za odgoj i obrazovanje i Michèle Boccoz, veleposlanica Republike Francuske u RH-a potpisali su 23. siječnja 2015. godine u Zagrebu partnerski ugovor o suradnji između francuske Akademije u Nancyu i Agencije za odgoj i obrazovanje. Sporazumom o suradnji želi se poticati učenje francuskog jezika u školskim ustanovama u Hrvatskoj i hrvatskog jezika u francuskim školskim ustanovama i poticati programe razmjene, posjete učenika, nastavnika i ravnatelja. Također želi se razvijati partnerstva između školskih ustanova u cilju vođenja zajedničkih pedagoških projekata i provoditi aktivnosti suradnje na području obrazovanja i stručnog usavršavanja nastavnika i odgovornih osoba u obrazovnoj administraciji.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Upravno vijeće imenovalo novu ravnateljicu AZOO-a

21. 01. 2015.

Na temelju natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Agencije za odgoj i obrazovanje objavljenog 26. studenoga 2014. godine u Narodnim novinama, Jutarnjem listu, na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i internetskoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje, nakon provedenog natječajnog postupka, između 11 kandidata koji su ispunjavali formalne uvjete natječaja, Upravno vijeće Agencije na sjednici održanoj 19. siječnja 2015. godine donijelo je odluku o izboru i imenovanju Jadranke Žarković Pečenković ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje na mandatno razdoblje od četiri godine s početkom mandata 23. veljače 2015. godine.

 

   

Arhiv natjecanja i smotri

Najbolji komorni sastavi 2014.

03. 12. 2014.

komorni_mSvečanim koncertom i dodjelom nagrada najboljim mladim glazbenicima zatvoreno je u Opatiji 6. prosinca 2014. godine 52. natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa – komorni sastavi. Natjecanje se odvijalo u sedam disciplina: glasovirska dua, glasovir za šest i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti  i sastavi od 6 do 9 članova.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Uloga odgojno-obrazovnih ustanova u prevenciji HIV-a

24. 11. 2014.

hiv_mUoči Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, koji se u cijelom svijetu obilježava 1. prosinca, Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, organizirala je 24. studenoga 2014. godine u Zagrebu stručno usavršavanje o ulozi odgojno-obrazovnih ustanova u prevenciji HIV-a/AIDS-a.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Čelnici Zavoda za školstvo Crne Gore i Agencije razmijenili iskustva u radu

12. 11. 2014.

posjet_mVinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, i njegovi najbliži suradnici ugostili su 11. studenoga 2014. godine u Zagrebu čelnike Zavoda za školstvo Crne Gore s  kojima su izmijenili iskustva u radu i dogovorili mogućnosti za buduću suradnju. Prvenstveno se razgovaralo o sustavu licenciranja učitelja i nastavnika, posebno ravnatelja škola, stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih radnika,  nastavnim planovima i programima te 9-godišnjem osnovnoškolskom obrazovanju koje je u Crnoj Gori uvedeno 2004. godine.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Standardni jezik treba učiti, zavičajne idiome njegovati

11. 11. 2014.

simpozij1_mUz obvezno poučavanje standardnog  hrvatskoga jezika treba poticati stvaralačko poučavanje učenika na materinskom jeziku i razvijati pozitivan odnos mladih generacija prema važnosti očuvanja zavičajnih govora koji čine naš jezik posebnim. U normiranju standardnoga hrvatskoga jezika potrebno je u većoj mjeri uzimati jezičnu praksu i jezični osjećaj, zaključne su poruke VI. simpozija učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Stručni skup posvećen ranom otkrivanju poremećaja hranjenja u adolescenata

24. 10. 2014.

prehrana_mKako bi ukazali na važnost zajedničke akcije svih nadležnih institucija u prevenciji poremećaja hranjenja i educirali stručne suradnike u školama o prevenciji i liječenju, Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Centrom za poremećaje hranjenja BEA, Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba i Zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar organizirali su 24. listopada 2014. godine u Zagrebu stručni skup "Rano otkrivanje poremećaja hranjenja u adolescenata".  

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Velik interes za programe e-učenja

07. 10. 2014.

e.-programi._mProgrami e-učenja Agencije za odgoj i obrazovanje, nastali u okviru projekta Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika i pokrenuti u svibnju ove godine pobudili su velik interes odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika te ravnatelja za ovaj oblik stručnog usavršavanja. Oni su prepoznali prednosti e-učenja, kao što su  individualni ritam rada, laka dostupnost i izostanak bilo kakvih troškova sudjelovanja (jedini preduvjet je pristup osobnom računalu s internetskom vezom i prijava putem www.ettaedu.eu). U proteklih 5 mjeseci u programima e-učenja usavršavalo se više od 700 odgojno-obrazovnih radnika koji su vrlo pozitivno doživjeli ovu inovaciju u stručnom usavršavanju AZOO-a.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja