Stručni skupovi

Državni stručni skup učitelja i nastavnika njemačkoga jezika „Uspješna komunikacija – uspješno učenje“

19. 01. 2016.

njem1_mOd 7. do 9. siječnja 2016. u Đurđevcu je održan stručni skup učitelja i nastavnika njemačkog jezika „Uspješna komunikacija – uspješno učenje“. Na skupu koji je održan u prostorima hotela Picok i osnovne škole Grgura Karlovčana  sudjelovalo je više od 120 učitelja i nastavnika pretežno iz sjeverne i istočne Hrvatske. U plenarnom dijelu skupa sudionici su od voditelja Cjelovite kurikularne reforme, dr. sc. Borisa Jokića, i šest prisutnih članova radne skupine za njemački jezik imali priliku čuti o aktualnostima i vidjeti isječke planiranih ishoda i  razine njihove usvojenosti za pojedinu godinu učenja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska zimska škola: Milosrđe kao gramatika vjere

15. 01. 2016.

kat1_mKatehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje osnovnih škola Milosrđe kao gramatika vjere. Idi pa i ti čini tako (Lk 10,37), održana je u Zagrebu 7. i 8. siječnja 2016. godine. Organizatori Katehetske zimske škole, Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i suorganizator Agencija za odgoj i obrazovanje, željeli su temu Katehetske škole uokviriti u poziv pape Franje te potaknuti sve sudionike da više razmišljaju, ali i djeluju iz perspektive milosrđa.

Opširnije

   

Reforma

Snimke stručnog usavršavanja “Što donosi kurikularna reforma?”

08. 01. 2016.

webinar_mSnimke stručnog usavršavanja “Što donosi kurikularna reforma?” koje je u obliku webinara održano 5. siječnja 2016. godine za sve osnovne i srednje škole u RH dostupne su na sljedećim poveznicama, prema vremenu održavanja pojedinog webinara:

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Izvrsni mladi glazbenici za koje će javnost još čuti

08. 12. 2015.

komorni2_mDodjelom nagrada najboljim prvonagrađenim učenicima i studentima te njihovim nastupom na svečanom završnom koncertu u Muzičkoj akademiji Zagreb 5. prosinca 2015. godine završeno je ovogodišnje 53. natjecanje učenika i studenta glazbe – komorni sastavi. Na natjecanju, koje je kroz svoju 50-godišnju povijest iznjedrilo brojne mlade umjetnike priznate na domaćoj i svjetskoj glazbenoj sceni, i ove su godine vrlo uspješno nastupili učenici i studenti glazbenih škola i akademija iz cijele Hrvatske.

Opširnije

   

Programi

Svečano obilježena 20-godišnjica provođenja Programa GLOBE u hrvatskim školama

16. 11. 2015.

globe_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Zagrebu je 13. studenoga 2015. godine održana svečana konferencija kojom je obilježena 20. godišnjica provođenja programa GLOBE u Hrvatskoj, kojoj su nazočili veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, prof., te brojni predstavnici osnovnih i srednjih škola i partnerskih institucija koje sudjeluju u programu GLOBE.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Strategije govorenja i aktivnoga slušanja treba razvijati i uključiti u nastavne kurikulume

10. 11. 2015.

simpozij1_mKultura govorenja i slušanja bila je tema VII. simpozija učitelja i nastavnika hrvatskog jezika koja se pokazala vrlo poticajnom i intrigantnom. U svojim su izlaganjima o govorenju i slušanju, kao temeljnim ljudskim djelatnostima, pristupili znanstvenici i profesori, stručnjaci s različitih motrišta te iznijeli niz ideja, teorija, opažanja i rezultata istraživanja koja su pobudila zanimanje slušateljstva.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Materijali sa stručnog skupa za pripravnike informatike i tehničke kulture, Rijeka 2015.

22. 09. 2015.

Objavljujemo materijale sa stručnog skupa za pripravnike informatike i tehničke kulture, održanog u Rijeci 2. rujna 2015. godine.

Dokumenti

   

Arhiv natjecanja i smotri

Na trećoj Smotri hrvatskoga školskoga filma prikazano 49 učeničkih radova

22. 09. 2015.

filmska_smotra_sinj_1_mU Sinju je od 16. do 18. rujna 2015. godine održana treća Smotra hrvatskoga školskoga filma u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Smotru su vodili dr. sc. Krešimir Mikić, predsjednik i dr. sc. Srećko Listeš, tajnik Državnoga povjerenstva. Agencija za odgoj i obrazovanje godinama je suorganizirala filmske revije učenka osnovnih škola, a od godine 2013. samostalno organizira i vodi filmsku smotru učenika osnovnih i srednjih škola.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Ljetna škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima Republike Hrvatske

18. 09. 2015.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Udrugom ravnatelja učeničkih domova u Republici Hrvatskoj organizirala je od 26. do 28. kolovoza 2015. godine Ljetnu školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima. Stručni skup pozdravili su ravnateljica Agencije Jadranka Žarković-Pečenković, prof., Slobodan Matković, prof., ravnatelj Športske gimnazije i Učeničkog doma Športske gimnazije i predsjednica Udruge ravnatelja učeničkih domova, Ljubica Banović, prof.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje osnovnih škola "Odgoj za mir"

28. 08. 2015.

aplit_katehetska1_mU suorganizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održana je od 24. do 25. kolovoza 2015. Katehetska ljetna škola na temu Odgoj za mir na kojoj je sudjelovalo 350 vjeroučiteljica i vjeroučitelja u osnovnim školama.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja