Obavijesti i najave

Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

14. 04. 2017.

Na temelju Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i na prijedlog Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije ministar znanosti i obrazovanja raspisao je 7. travnja 2017. godine Javni natječaj za prijavu kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Predstavljeno natjecanje za učenike srednjih škola u sklopu desetoga kongresa Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti

11. 04. 2017.

10-4-deseti-bio_01U Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavljeno je natjecanje za učenike srednjih škola u sklopu desetoga kongresa Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti (ISABS). U svrhu predstavljanja zajedničkoga projekta natjecanja i kongresa ISABS-a o važnosti poticanja izvrsnosti i potpore znanosti govorili su prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik ISABS-a, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Najuspješniji mladi glazbenici i plesači nastupili na završnom koncertu 55. natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa

10. 04. 2017.

glazbaiples_mDodjelom nagrada najboljim prvonagrađenim učenicima i studentima i svečanim završnim koncertom u Muzičkoj akademiji Zagreb 8. travnja 2017. godine završeno je 55. natjecanje učenika i studenta glazbe. Na natjecanju, koje je kroz svoju povijest iznjedrilo brojne mlade umjetnike priznate na domaćoj i svjetskoj glazbenoj sceni, i ove su godine vrlo uspješno nastupili učenici i studenti iz 55 glazbenih i plesnih škola i akademija iz cijele Hrvatske.

Najuspješnije učenike i njihove mentore pozdravili su i čestitali im prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja, Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i Frano Matušić, predsjednik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Stručno usavršavanje o inovacijama, istraživanjima i izazovima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju

10. 04. 2017.

otvaranje_skupa_mTrodnevni državni stručni skup za odgojitelje u predškolskom odgoju „Inovacije, istraživanja, izazovi u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju“, održan je od 5. do 7. travnja 2017. godine u Nacionalnom parku Brijuni. Skup su organizirale i vodile više savjetnice za predškolski odgoj Agencije za odgoj i obrazovanje: Jasna Šverko, mag. rehab. educ., Darija Drviš, prof., Sanja Jelovčić, prof., Tončica Kalilić, dipl. defektolog, mr. sc. Andreja Silić i Luja Zamečnik, prof.

Na stručnom usavršavanju koje je organizirano s ciljem razvoja kompetencija za istraživanje odgojno-obrazovne prakse u timskoj suradnji sa sudionicima u odgojno-obrazovnom procesu, sudjelovalo je 300 odgojitelja iz cijele Hrvatske.

Opširnije

   

Stručni skupovi

U Osijeku održano stručno usavršavanje o kompetencijama i funkcijama ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova

07. 04. 2017.

Osijek1_mDvodnevni državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova „Profesionalnim radom ravnatelja do kvalitetne školske/domske ustanove“ koji je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, održan je 4. i 5.  travnja 2017. godine u Osijeku. Skup je organiziran u cilju da se ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova upoznaju i ovladaju suvremenim obilježjima vođenja i rukovođenja školskom i domskom ustanovom. Pred 320 sudionika govorili su predavači - stručnjaci iz područja školskog menadžmenta, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova te predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na otvaranju stručnog skupa, prigodni glazbeni program izveli su učenici Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, a ravnatelje su pozdravili Momir Karin, prof., pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja i Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Održan stručni skup Načini rukovođenja ravnatelja i izbori u predškolskoj ustanovi

03. 04. 2017.

dv1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Zadru je od 29. do 31. ožujka 2017. godine održan 11. državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Načini rukovođenja ravnatelja i izbori u predškolskoj ustanovi. Voditeljica – organizatorica državnog stručnog skupa i jedan od predavača bila je mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje predškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Ciljevi državnog stručnog skupa bili su ojačati opće i stručne  kompetencije  u području vođenja i rukovođenja, osposobiti ravnatelje za autonoman izbor stila vođenja adekvatnog za situaciju, steći uvid u profesionalizaciju uloge ravnatelja, menadžment vođenja predškolske ustanove, područje upravljanja kvalitetom i vođenja ljudi, povezati iskustva s kompetencijama i usporediti primjere dobre prakse.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

Nastupima plesača i pijanista otvoreno 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa

02. 04. 2017.

fotografija_1_1_mNa Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 1. travnja započelo je 55. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojem sudjeluje gotovo 900 učenika i studenata, mentora i  korepetitora iz 55 hrvatskih glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija. Prvoga dana nastupilo je 59 plesačica i plesača suvremenog plesa dojmljivim koreografijama po slobodnom izboru. 

Opširnije

   

Obavijesti i najave

Najava svečane promocije odgojno-obrazovnih radnika u zvanje mentora i savjetnika 13. travnja 2017.

30. 03. 2017.

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 13. travnja 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i to u dva dijela: u 11 sati (I. dio) i 14 sati (II. dio).

Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini.

Opširnije

   

Arhiv natjecanja i smotri

LiDraNo 2017. – festival kreativnosti, mašte i talenata

27. 03. 2017.

P1220911-m26. LiDraNo, državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva djece i mladih, učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, održana je u Primoštenu od 20. do 24. ožujka 2017. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije i najtalentiranije učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore, iz svih hrvatskih županija, koji su zaokupljeni jezikom, poezijom i prozom, koji istraživački i kritički pišu novinarske radove, ozbiljno i radosno glume, ambiciozno rade školske listove i radioemisije.

LiDraNo je još jedanput potvrdio da je festival kreativnosti, mašte i talenata, mjesto susreta učenika iz cijele Hrvatske, učenja i razmjene iskustava te prekrasnih druženja.

Opširnije

   

Stručni skupovi

Zimska škola za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima Republike Hrvatske

17. 03. 2017.

domovi1_mAgencija za odgoj i obrazovanje, uz podršku Udruge učeničkih domova u Republici Hrvatskoj, organizirala je tradicionalnu Zimsku školu za odgajatelje i stručne suradnike u učeničkim domovima na temu Upravljanje kvalitetom, od 8. do 10. ožujka 2017. u Primoštenu. Stručnom skupu nazočilo je 160 sudionika iz 52 učenička doma u Republici Hrvatskoj.

Viša savjetnica Miljenka Galić, dipl. ped., u uvodu je istaknula važnost ovakvih skupova za multidisciplinarno stručno usavršavanje i razmjenu iskustava odgajatelja i stručnih suradnika njihovim aktivnim sudjelovanjem u održavanju radionica i prikazu dobre prakse.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja