header

Predstavljena nova strategija stručnog usavršavanja i početak primjene programa e-učenja

22. 04. 2014.

naslovna_mRezultati projekta „Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika“, čije je provođenje u cilju poboljšanja kvalitete i učinkovitosti  stručnog usavršavanja financirala Europska unija, predstavljeni su na završnoj konferenciji u Zagrebu.

U protekle dvije godine, od svibnja 2012. do travnja ove godine, savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, vođeni projektnim timom konzorcija na čelu sa tvrtkom SPAN Consultants istraživali su, analizirali i radili na unapređenju sustava stručnog usavršavanja. Na završnoj konferenciji održanoj 17. travnja 2014. predstavili su projekt i rezultate svoga dvogodišnjeg rada – novu Strategiju stručnog usavršavanja za profesionalni razvoj odgojno-obrazovnih radnika i pet programa E-učenja za stručno usavršavanje.

Opširnije

   

Program predstavljanja postignuća projekta

10. 04. 2014.

Predstavljanje postignuća projekta Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika, na koji su pozvani odgojno-obrazovni radnici, održat će se 1. travnja u Splitu, 3. travnja u Rijeci, 8. travnja u Osijeku i završna konferencija projekta održat će se 17. travnja u Zagrebu.
   

U Osijeku predstavljen IPA projekt Agencije

31. 03. 2014.

ipa_osijek_mSastanku voditelja Županijskih stručnih vijeća održanom 27. ožujka 2014. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku prisustvovalo je 100 voditelja nastavnih predmeta povijesti, geografije, matematike, engleskoga i njemačkoga jezika, vjeronauka, informatike i tehničke kulture i stručnih suradnika pedagoga. Predstavljen im je projekt „Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika”.

Nekoliko dana ranije održana su tri sastanka za voditelje županijskih vijeća razredne nastave, stručnih suradnika knjižničara i edukacijskih rehabilitatora te učitelja/nastavnika biologije i fizike čime je zaokruženo informiranje svih voditelja iz područja Podružnice Osijek Agencije za odgoji obrazovanje.

Opširnije

   

Strategija stručnog usavršavanja za profesionalni razvoj odgojnoobrazovnih radnika (2014‐2020)

20. 03. 2014.

   

Evaluacija pilot provedbe pet novih programa E-učenja za stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika

18. 03. 2014.

   

Odgojno-obrazovni radnici ocijenili stručno usavršavanje AZOO-a dobrim do vrlo dobrim

12. 04. 2013.

IPA_mČlanovima Upravnog vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje predstavljen je 12. travnja  2013. u  Zagrebu nacrt nove Strategije stručnog usavršavanja Agencije za odgoj i obrazovanje (2014–2020.)

Nacrt Strategije predstavili su Paul Roders, Sanja Urek i Divna Šipoviќ, voditelji projekta, naglasivši da osnovu nove Strategije stručnog usavršavanja Agencije za odgoj i obrazovanje čine zaključci analize u kojoj je sudjelovalo više od 10 000 odgojno-obrazovnih radnika u Republici Hrvatskoj te iskustva inozemnih stručnjaka i djelatnika Agencije za odgoj i obrazovanje.

Opširnije

   

Projektne aktivnosti i

07. 03. 2013.

Tijekom prvih šest mjeseci provedbe projektauspješno su provedene aktivnosti prve komponente. Pripremljeni su metodologija i akcijski plan za analizu sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika te analizu potreba za stručnim usavršavanjem. O njima se raspravljalo s glavnim projektnim partnerom i radnom skupinom 1 tijekom prvog sastanka radne skupine te su provedeni prema planu.

Opširnije

   

Studijski posjeti u okviru projekta

07. 03. 2013.

Studijski posjet dvjema zemljama Europske unije organiziran je u sklopu druge projektne komponente pod nazivom “Priprema Strategije stručnog usavršavanja Agencije za odgoj i obrazovanje 2014-2020 na temelju rezultata analize postojećeg sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika Agencije za odgoj i obrazovanje i analize potreba za stručnim usavršavanjem odgojno-obrazovnih radnika“.

Opširnije

   

KaramanDesign

Na vrh stranice Copyright © Agencija za odgoj i obrazovanje. Prenošenje sadržaja dopušteno je uz navođenje izvora. Uvjeti korištenja