Natjecanja i smotre / 1. lipnja 2008.

Državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE – škola 2008.

Na temelju rezultata međužupanijskih smotri i izvješća državne koordinatorice o aktivnosti škola uključenih u Program GLOBE, državno je povjerenstvo pozvalo 52 škole na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola.

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održava se od 27. do 29. svibnja u Tisnom, a domaćin je OŠ Vjekoslava Kaleba, koja je i sama, već tijekom niza godina aktivno i uspješno ostvaruje ovaj svjetski znanstveno-obrazovni program.

Da bi se plasirale na državnu razinu, školske su ekipe na međužupanijskim smotrama predstavile svoj rad putem klasičnih i virtualnih postera (GLOBE blog), a bodove im je donijela aktivnost u redovitom praćenju stanja okoliša, organizacija Programa na razini škole i njegova integriranost u rad i život škole te suradnja koju su ostvarili na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Na državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola, školske ekipe sastavljene od po 3 učenika u pratnji mentora prikazuju svoj rad i svoje istraživačke projekte te se natječu u orijentaciji i poznavanju praktičnih i teoretskih sadržaja Programa GLOBE.

Detaljnije o Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola – 2008. na http://public.carnet.hr/globe

Dokumenti