Programi / 22. rujna 2016.

Treći zajednički stručni skup Agencije i Memorial de la Shoah „Prenošenje povijesti holokausta“

U Parizu će se, od 28. studenoga do 1. prosinca 2016. održati treći zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta  (fr. Mémorial de la Shoah), koji je prošle godine odgođen zbog terorističkih napada. Stručni skup Prenošenje povijesti holokausta organizira se za učitelje i nastavnike iz Hrvatske temeljem sporazuma o suradnji između Memorijala holokausta i Agencije za odgoj i obrazovanje, potpisanog 2012. godine. Cilj stručnog skupa je omogućiti sudionicima da prošire već postojeće vlastito znanje o holokaustu kroz detaljan uvid u različite aspekte stradanja Židova i Roma u razdoblju prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata, u nacističkoj Njemačkoj te višijevskoj Francuskoj, ali i da usavrše svoje vještine poučavanja o ovoj temi primjereno dobi i predznanju svojih učenika. Sastavni dio seminara su i vođeni obilasci stalnog postava Memorijala u Parizu te područja logora i Memorijala u Drancyju.

Sudionici skupa biraju se temeljem natječaja koji raspisuje AZOO. Učitelji i nastavnici koji su bili na popisu odabranih sudionika prošlogodišnjeg odgođenog stručnog skupa, koji su prošli kroz cjelokupnu proceduru odabira i potvrdili svoje sudjelovanje (njih 12), ne trebaju ponovno slati dokumentaciju, dovoljno je pisanim putem na adresu e-pošte loranda.miletic@azoo.hr priložiti dokaz o osiguranom prijevozu. Za ostale zainteresirane učitelje i nastavnike slobodno je još šest mjesta.

U nastavku ove obavijesti nalaze se obrasci i upute za prijavu. Krajnji rok za prijavu na natječaj je 7. listopada 2016.godine.

Dokumenti