Objave / 13. srpnja 2021.

Prijave za stručni skup Agencije i Mémorial de la Shoah „Holokaust kao početna točka“ u Klagenfurt

Na Sveučilištu u Klagenfutru od 27. do 29. rujna 2021. godine održat će se treći zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta  (fr. Mémorial de la Shoah) iz Pariza kojim se otvara dijalog Austrije, Hrvatske i Slovenije o osjetljivim pitanjima iz razdoblja Drugog svjetskog rata i poraća.

Osim Agencije za odgoj i obrazovanje u organizaciji stručnog skupa sudjeluju još i slovenski Zavod za šolstvo i _erinnern.at_ , Institut za poučavanje i učenje o holokaustu austrijskog federalnog Ministarstva obrazovanja. Cilj stručnog skupa je omogućiti sudionicima proširiti vlastito znanje o holokaustu kroz detaljan uvid u različite aspekte stradanja Židova i Roma u razdoblju prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata, u nacističkoj Njemačkoj i Austriji, ali i usavršiti vještine poučavanja o ovoj temi primjereno dobi i predznanju učenika. Sastavni dio skupa je i posjet Peršmanhofu, Muzeju kranjskih Slovenaca koji svjedoči o otporu u doba nacionalsocijalizma.

Sudionici skupa biraju se temeljem natječaja koji raspisuje Agencija za odgoj i obrazovanje. Za učitelje i nastavnike osigurano je ukupno 13 mjesta. U nastavku ove obavijesti nalaze se obrasci i upute za prijavu. Krajnji rok za prijavu na natječaj je 26. srpnja 2021.godine.

Upute za kandidate

(docx: 30,62 KB)

Preuzmi

Obrazac za prijavu

(docx: 24,63 KB)

Preuzmi

Program stručnoga skupa

(pdf: 325,16 KB)

Preuzmi