Objave / 16. siječnja 2023.

Poziv za sudjelovanje učenika u izradi idejnog projekta i prototipa skulpture Oskar znanja 2023.

Agencija za odgoj i obrazovanje poziva učenike škola likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna i škola koje obrazuju učenike u području i prema programima likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna da predlože idejni projekt i prototip skulpture Oskar znanja 2023.

Oskar znanja je najznačajnija nagrada u obrazovanju i dodjeljuje se najuspješnijim hrvatskim učenicima za postignute izvrsne rezultate i osvojena prva mjesta na međunarodnim i državnim natjecanjima. Dodjelu Oskara znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.

Svečana dodjela Oskara znanja, 19. po redu, održat će se u lipnju 2023. u Zagrebu po završetku svih natjecanja i smotri.

Skulptura Oskar znanja mijenjala se kroz ovih 18. godina. Kreirali su je akademski umjetnici, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu, učenica škole Primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba te studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Više o nastajanju prijašnjih Oskara znanja možete pogledati na poveznicama: Oskarznanja2020. i Oskarznanja2022.

Vjerujući u potencijal naših učenika i sa željom da učenicima pružimo mogućnost da pokažu kreativnost i drukčiji pogled na oblikovanje svijeta u kojem žive, pozivamo ih da predlože idejni projekt i prototip skulpture Oskar znanja.

Idejni projekt uz slikovni materijal i prototip skulpture Oskar znanja s osobnim podacima i podacima o školi možete poslati u elektroničkom obliku na adresu: Agencije za odgoj i obrazovanje agencija@azoo.hr, do 1. ožujka 2023. godine.

Maksimalna veličina skulpture: 30 cm visina, s postoljem, a materijal treba planirati za umnožavanje u više od 300 primjeraka.

Agencija za odgoj i obrazovanje imenovat će stručno povjerenstvo za izbor najuspješnije skulpture Oskara znanja u 2023. godini. Izabrani autorski rad učenika bit će nagrađen i javno predstavljen, a svim učenicima sudionicima u izradi idejnih projekata skulpture Oskar znanja bit će dodijeljene pohvalnice za sudjelovanje.

Agencija za odgoj i obrazovanje