Partneri / 28. studenoga 2019.

Suradnja UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj i Agencije

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać primila je 27. studenoga 2019. u radni posjet predstojnicu UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj Reginu M. Castillo, tijekom kojeg su razgovarale o nastavku i proširenju suradnje vezano uz poboljšanje života djece u Hrvatskoj te prevenciji nasilja. Pored programa „Stop nasilju među djecom“, koji se u hrvatskim školama provodi od 2012. godine, u suradnji UNICEF-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja, želja je UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj i njihove predstojnice nastaviti suradnju u prevenciji nasilja.

Cilj radnog sastanka bio je dogovoriti  intenzivniju suradnju s Agencijom za odgoj i obrazovanje da bi se zajedničkim snagama dobili detaljniji uvidi u način provedbe navedenoga programa u hrvatskim školama.

Uz priručnik Program prevencije vršnjačkoga nasilja za sigurno i poticajno okruženje u školama, s kojim je predstojnica Castillo upoznala ravnateljicu Brezak Stamać, bilo je govora i o suradnji savjetnika Agencije i UNICEF-ovog ureda u novom pilot-projektu specifičnih programa praćenja djece u dječjim domovima, koji su posebno ranjiva skupina djece u društvu.