Najave i izvješća / 24. ožujka 2021.

Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama ranog i predškolskog odgoja

Dvodnevni državni stručni skup s temom Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj, održan je 17. i 18. ožujka 2021. godine na mreži na Adobe Connect platformi.

Na dvodnevnom državnom stručnome skupu je sudjelovalo 520 odgojitelja, stručnih suradnika i ravnatelja u dječjim vrtićima koji su pokazali veliki interes za temu skupa i izlaganja brojnih praktičara.

Skup su pripremile više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje: mr. sc. Andreja Silić, mr. sc. Inga Seme Stojnović, Darija Drviš, prof. i Sanja Jelovčić, prof., u suradnji s predstavnicima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci,  Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje, Hrvatskoga Crvenog križa, Gradskim društvom Crvenog križa u Čakovcu, Općinskim društvom Crvenog riža u Dardi, Dječjim vrtićima: Milana Sachsa i Grigora Viteza u Zagrebu, Ciciban u Bjelovaru i Rijeka u Rijeci.

Stručni skup otvorila je, i u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravke Brezak Stamać, nazočne pozdravila mr. sc. Andreja Silić.

Gosti predavači i praktičari održali su na skupu četrnaest izlaganja, koja su u širokom spektru obuhvatila rad s djecom izloženom riziku socijalne isključenosti.

Sudionici stručnoga skupa izrazili su potrebu za nastavkom suradnje vezano za temu skupa te je istaknuta uloga Agencije za odgoj i obrazovanje u sustavnom planiranju i osiguravanju kvalitete stručnog usavršavanja te pružanju podrške odgojno-obrazovnim radnicima; povezivanju i kvalitetnoj međusobnoj suradnji teoretičara i praktičara; te praćenju rada kvalitetnih razvojnih centara za zajedničko učenje i unapređivanje odgojno-obrazovne prakse.

mr. sc. Andreja Silić

Evaluacija stručnoga skupa

(docx: 157,66 KB)

Preuzmi

Prezentacije i predavanja sa stručnoga skupa

(zip: 19,87 MB)

Preuzmi