Najave i izvješća / 6. rujna 2013.

Materijali sa stručnog skupa za nastavnike geografije strukovnih škola- provedba novih strukovnih kurikuluma

U Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu, 23. kolovoza 2013. godine održan je stručni skup za nastavnike prirodoslovnih predmeta iz strukovnih škola, koje od početka školske godine 2013/2014. započinju s eksperimentalnom provedbom novih kurikuluma biologije, fizike, geografije i kemije.

U zajedničkom uvodnom dijelu programa, predstavnica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih viša savjetnica Tamara Hudolin, prof., upoznala je sudionike s polazištima, ciljevima i metodologijom izrade novih kurikuluma za stjecanje strukovne kvalifikacije. Viši savjetnik Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Željko Jakopović govorio je o kurikulumskom planiranju i pripremanju nastave.

Nakon uvodnih izlaganja sudionici su se razdvojili u grupe prema predmetima, sudjelujući u radionicama koje su vodili predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje i članovi stručnih timova za izradu novih kurikuluma. 

Radionicu za biologe vodili su viša savjetnica dr. sc. Diana Garašić (AZOO), dr. sc. Ines Radanović (PMF) te Dalibor Sumpor, prof. (Tehnička škola Kutina).

Radionicu za fizičare vodio je viši savjetnik dr. sc. Željko Jakopović (AZOO).

Radionicu za geografe vodile su viša savjetnica Sonja Burčar, prof. (AZOO) i dr. sc. Ružica Vuk (PMF).

Radionicu za kemiju vodile su više savjetnice Borjanka Smojver, dipl. ing., Olgica Martinis, mag. spec. (AZOO) te Sanja Klubička, dipl. ing. Gost ove radionice bio je dr. sc. Nenad Judaš (PMF).