Objave / 28. veljače 2024.

U Rijeci 1. ožujka edukacija o prevenciji ovisnosti djece školske dobi

Nakon uspješnih i izvrsno posjećenih edukacija u Zagrebu, Splitu i Osijeku, Agencija za odgoj i obrazovanje, s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, organizira u Rijeci međužupanijski stručni skup „Edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika o prevenciji ovisnosti zbog uporabe energetskih pića, nikotinskih vrećica, e-cigareta i novih duhanskih proizvoda u osnovnim i srednjim školama“.

Stručni skup održat će se 1. ožujka 2024. godine na Učiteljskom fakultet, Sveučilište u Rijeci, prema programu u dodatku. Na skupu će se raspravljati o zdravstvenim rizicima konzumacije energetskih pića među učenicima osnovnih i srednjih škola te negativnom utjecaju e-cigareta i grijanih duhanskih proizvoda na zdravlje mladih. Bit će predstavljeni i edukativni materijali koje odgojno-obrazovni djelatnici mogu koristiti u nastavi te programi prevencije. Održat će se i okrugli stol na temu: “Što možemo učiniti u cilju prevencije ovisnosti djece školske dobi?”

Prijave za skup otvorene su na ettaedu.azoo.hr do 29. veljače, a stručno usavršavanje namijenjeno je prvenstveno stručnim suradnicima (pedagozi, psiholozi, socijalni pedagozi i edukacijski rehabilitatori) u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima (odgajatelji) te učiteljima i nastavnicima biologije, kemije, TZK-a i nastavnicima psihologije na području Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.

Program stručnoga skupa

(docx: 64,32 KB)

Preuzmi