Objave / 12. ožujka 2021.

Tema ovogodišnjeg Tjedan mozga su Virusi – prevencija i učinci na mozak

Kampanja pokrenuta inicijativom organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives, poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj već dvadesetu godinu u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga. Tema ovogodišnje manifestacije je Virusi – prevencija i učinci na mozak te Mentalno zdravlje, a cilj je upoznati javnost s najnovijim znanstvenim otkrićima koja se tiču neurotropnih virusa, prevencije njihova širenja te tehnikama koje potiču mentalnu stabilnost.

Agencija za odgoj i obrazovanje već je niz godina suorganizator ove manifestacije, a ove će se godine stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike o navedenoj temi  održavati 18. i 19. ožujka 2021. u virtualnom obliku.

Glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj, koji se održava od 15. do 21. ožujka, su Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a).

Organizatori ovogodišnjeg Tjedna mozga za grad Osijek su Medicinski fakultet Osijek, njegova studentska Sekcija za neuroznanost SENZOS i Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera. Tijekom navedenog tjedna održat će se brojna predavanja te radionice za učenike različitih uzrasta. Predavanja i radionice održavaju se i u Rijeci, Zagrebu i Splitu.

Program događanja Tjedan mozga

(pdf: 640,39 KB)

Preuzmi

Program stručnoga skupa za učitelje i nastavnike

(docx: 17,04 KB)

Preuzmi