Objave / 30. rujna 2019.

Šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memoriala de la Shoah

U Parizu će se, od 25. do 28. studenoga 2019. održati šesti zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta  (fr. Mémorial de la Shoah). Temeljem sporazuma o suradnji između Memorijala holokausta i Agencije za odgoj i obrazovanje, potpisanoga 2012. i 2016. godine, stručni skup Prenošenje povijesti holokausta organizira se za učitelje i nastavnike te ostale stručnjake u ovom području iz Republike Hrvatske.

Cilj stručnog skupa je omogućiti sudionicima proširiti vlastito znanje o holokaustu kroz detaljan uvid u različite aspekte stradanja Židova i Roma u razdoblju prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata, u nacističkoj Njemačkoj te višijevskoj Francuskoj, ali i usavršiti vještine poučavanja o ovoj temi primjereno dobi i predznanju učenika. Sastavni dio seminara su vođeni obilasci stalnog postava Memorijala u Parizu te područja logora i Memorijala u Drancyju.

Sudionici skupa biraju se temeljem natječaja koji raspisuje Agencija za odgoj i obrazovanje. Za učitelje i nastavnike te ostale stručnjake u ovome području, osigurano je ukupno 16 mjesta. U nastavku ove obavijesti nalaze se obrasci i upute za prijavu. Krajnji rok za prijavu na natječaj je 15. listopada 2019.godine.

Prijavnica za seminar Memoriala de la Shoah, 2019. (DOCX: 29 kb)

Upute za kandidate – seminar Memoriala de la Shoah 2019. (DOCX: 28 kb)

Motivacijsko pismo – 2019 seminar Memoriala de la Shoah (DOCX: 26 kb)