Objave / 1. listopada 2021.

QualiRom – stručno usavršavanje u suradnji s Europskim centrom za moderne jezike Vijeća Europe

U suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Europskog centra za moderne jezike Vijeća Europe (ECML) održat će se 8. i 9. studenoga 2021. godine dvodnevna radionica QualiRom.

Cilj radionice je promicati uključivanje Roma u obrazovne sustave i pridonijeti integraciji govornika romskog jezika poboljšanjem obrazovne situacije romske djece, podizanjem samopoštovanja govornika romskog jezika, unaprjeđivanjem njihove integracije u zajednici te promicanjem jednakih mogućnosti kao temeljnog ljudskog prava.

U okviru radionice istražit će se praktična primjena višejezičnog i međukulturnog pristupa i predstavit će se Okvirni kurikulum za romski jezik (CFR) Vijeća Europe, nastao kao dio projekta QualiRom – opsežnog odgovora Vijeća Europe na pitanja vezana uz obrazovanje pripadnika Romske nacionalne manjine. U okviru projekta objavljena je i opsežna baza podataka i materijala za poučavanje i učenje romskog jezika (http://qualirom.uni-graz.at) te će se razmotriti teorija i praksa autonomije učenika u odnosu na višejezični i međukulturni pristup.

Prijava za odgojno-obrazovane radnike omogućena je na ettaedu.azoo.hr, a radionica će biti objavljena u Interdisciplinarnom području pod nazivom QualiRom – Stručno usavršavanje u suradnji s Europskim centrom za moderne jezike Vijeća Europe.

Poveznica za pristup radionici biti će dostavljena elektroničkom poštom svim prijavljenim sudionicima, neposredno prije održavanje radionice.

Opis edukacije

(doc: 463,00 KB)

Preuzmi

Dnevni red

(pdf: 748,77 KB)

Preuzmi