Projekti / 22. veljače 2023.

Održana prava trodnevna radionica projektnog tima

Prva trodnevna radionica projektnog tima Učim poduzetništvo 5.0 održana je u prosincu mjesecu 2022. godine. Bila je to prigoda da se članovi užeg projektnog tima upoznaju i predstave svoje institucije, kao i njihov doprinos projektnim aktivnostima. Uz članove projektnog tima predstavile su se i vanjske suradnice Dinka Krčelić, poduzetnica iz realnog sektora i dr. sc. Sunčica Obernam Peterka s Ekonomskog Fakulteta u Osijeku.

Tijekom studenoga 2022. je provedena anketa početnog stanja “na terenu”, čiji je cilj bio pobliže osvijestiti poznavanje i primjenu međupredmetne teme Poduzetništvo u nastavi učitelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Viša savjetnica za fiziku i učeničko poduzetništvo dr.sc. Verica Jovanovski je predstavila rezultate ulazne ankete, prema kojima je vidljiva potreba i želja krajnjih korisnika za edukacijom na području poduzetništva. Također je iz ankete vidljivo da krajnji korisnici žele kvalitetno sudjelovati u radu učeničkih zadruge i na taj način pridonijeti kako učenicima tako i cijeloj lokalnoj zajednici.

Sveobuhvatnim, multilateralnim pristupom temi Poduzetništvo provodit će se projektne aktivnosti, od kojih je izrada priručnika za trening trenera bila glavna tema ove trodnevne radionice. Cilj ove aktivnosti je osposobiti odabrane učitelje da postanu treneri svojim kolegama i na taj način multipliciraju pozitivne rezultate ovog projekta.

Analiza ankete

(docx: 14,84 KB)

Preuzmi