Projekti / 22. rujna 2021.

Održan studijski posjet Hrvatskoj partnera u projektu Erasmus+ CoDe Coaching i supervizija za profesionalni razvoj u obrazovanju

Studijski posjet Hrvatskoj partnera u projektu Erasmus+ CoDe Coaching i supervizija za profesionalni razvoj u obrazovanju (Coaching for professional development of staff in education) održan je od 14. do 16. rujna 2021. godine, uživo i online, u Zagrebu i Rijeci. U posjetu je sudjelovalo po dvoje predstavnika ustanova partnera u projektu (Nacionalni centar za obrazovanje Republike Latvije, Ured za obrazovanje Grada Rige, CARDET, Cipar, Learn Sheffield, UK, Školski inspektorat u Iasiju, Rumunjska i Sveučilište Masaryk u Brnu, Češka) te četvoro viših savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje koji su članovi projektnog tima AZOO-a (Boris Vampula, Sabina Marunčić, Mirjana Kazija i Renata Ozorlić Dominić).

Na početku studijskoga posjeta sudionike je pozdravila dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje,  istaknula važnost projekata međunarodne suradnje za Agenciju i odgojno-obrazovne radnike, a prije svega za unaprjeđivanje kvalitete rada s učenicima. Sudionici su tijekom posjeta iskustveno učili u radionicama koje su vodile više savjetnice Sabina Marunčić i Mirjana Kazija te se upoznali s primjerima coachinga u poslovnome sektoru koje su demonstrirali Tinka Bulić, iz LQ coaching centra iz Zagreba, i Anja Lončarić Bezinović, direktorica škole stranih jezika Linguae u Rijeci.

U Rijeci je sudionike studijskoga posjeta primila Sandra Krpan, zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke, poželjela im dobrodošlicu u Rijeku, koju su sudionici trebali posjetiti još protekle godine kad je grad nosio titulu Europske prijestolnice kulture, no studijski posjet je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Svoja iskustva integrativne supervizije koja je po načinu provedbe i metodama bliska coachingu iznijele su ravnateljice dviju srednjih strukovnih škola: Biljana Balenović i Nataša Vibiral te pedagoginje Ornela Malogorski i Branka Biketa Caktaš.

CoDe_Learning Visit Croatia Programme

(pdf: 1.010,91 KB)

Preuzmi

CoDe Learning visit Croatia Evaluation Results

(pdf: 435,01 KB)

Preuzmi