Programi / 31. ožujka 2014.

Učenici osnovnih škola u online kvizu pokazali zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora

online_kviz220_mKviz natjecanje osnovnih škola pod nazivom “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” provela je saborska Služba za građane u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Odgovarajući na 30 pitanja učenici su pokazali zavidno poznavanje Hrvatskoga sabora, njegove povijesne uloge, ali i znanje o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Među učenicima iz 96 hrvatskih osnovnih škola koje su se 28. ožujka 2014. godine natjecale u online kvizu pod nazivom “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?” najbolji pojedinačni rezultat postigla je učenica Elena Crnković iz Osnovne škole Ludbreg. Njezina škola postigla je i najbolji ukupni rezultat. Drugo i treće mjesto u pojedinačnim rezultatima postigle su učenice Ana Rogina i Paula Kontek iz OŠ Tužno. Četvrto mjesto osvojio je Luka Blažinec iz OŠ Ludbreg, a peto Ivan Pleša iz OŠ “Hugo Badalić” iz Slavonskog Broda.

Najbolje ukupne rezultate, iza OŠ Ludbreg, imaju sljedeće škole: OŠ Veliki Bukovec, OŠ Tužno, OŠ “Hugo Badalić” iz Slavonskog Broda, OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Zagreba, Prva osnovna škola Bjelovar, OŠ Luka iz Sesveta, OŠ Grabrik iz Karlovca, OŠ Milana Langa iz Bregane te OŠ Šime Budinića iz Zadra.

U Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora za trajanja natjecanja organiziran je prigodni program praćenja rezultata uz izravna javljanja timova i mentora iz 6 od ukupno 96 škola koje su sudjelovale u natjecanju. Informatičku podršku projektu pružio je CARNet. Kviz je realiziran na online sustavu za učenje Moodle, dok je komunikacija sa školama premijerno izvedena pomoću desktop aplikacije Polycom Real Presence. Po završetku natjecanja, iz Male vijećnice, učenike i njihove mentore prigodno je pozdravio i svima čestitao na izvanrednim rezultatima izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić.

Svim sudionicima natjecanja Hrvatski sabor će dodijeliti priznanja, školama i mentorima zahvalnice, a učenicima natjecateljima pohvalnice. Pobjednicima kviza zaslužene nagrade uručit će predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

Poredak timova