Programi / 1. listopada 2021.

Sedmi zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Mémoriala de la Shoah „Prenošenje povijesti holokausta“

Sedmi zajednički stručni skup Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorijala holokausta (fr. Mémorial de la Shoah) održat će se u Parizu od 13. do 16. prosinca 2021. godine.  

Temeljem sporazuma o suradnji između Memorijala holokausta i Agencije za odgoj i obrazovanje, potpisanoga 2012. i potvrđenog 2016. i 2019. godine, stručni skup Prenošenje povijesti holokausta organizira se za učitelje i nastavnike te ostale stručnjake u ovom području iz Republike Hrvatske. Cilj stručnog skupa je omogućiti sudionicima proširiti vlastito znanje o holokaustu kroz detaljan uvid u različite aspekte stradanja Židova i Roma u razdoblju prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata, u nacističkoj Njemačkoj te višijevskoj Francuskoj, ali i usavršiti vještine poučavanja o ovoj temi primjereno dobi i predznanju učenika. Sastavni dio seminara su vođeni obilasci stalnog postava Memorijala u Parizu te područja logora i Memorijala u Drancyju.

Sudionici skupa biraju se temeljem natječaja koji raspisuje Agencija za odgoj i obrazovanje. Za učitelje i nastavnike te ostale stručnjake u ovome području, osigurano je ukupno 16 mjesta. U nastavku ove obavijesti nalaze se obrasci i upute za prijavu. Krajnji rok za prijavu na natječaj je 15. listopada 2021. godine.

Upute za kandidate – seminar Memoriala de la Shoah 2021.

(docx: 29,60 KB)

Preuzmi

Prijavnica za seminar Memoriala de la Shoah, 2021.

(docx: 29,89 KB)

Preuzmi

Motivacijsko pismo – 2021 seminar Memoriala de la Shoah

(docx: 26,10 KB)

Preuzmi