Programi / 15. travnja 2016.

Poziv za sudjelovanje na stručnom seminaru Šoa akademije

Pozivamo Vas na stručni seminar Šoa akademije koje će se održati 17., 18. i 22. svibnja 2016. godine u prostorijama Židovske općine Zagreb, Palmotićeva 16, Zagreb. Šoa akademija je projekt cjelovitog obrazovanja o Holokaustu s ciljem podizanja svijesti o svim oblicima nasilja i netolerancije te građanskim i ljudskim pravima. Projekt okuplja eminentne stručnjake iz zemlje i inozemstva, i realiziran je u suradnji s institucijama specijaliziranim za poučavanje o Holokaustu. Namijenjen je djelatnicima u obrazovnom sustavu, osobama koje kreiraju školske kurikulume ili na bilo koji način oblikuju politike obrazovanja, te zainteresiranima za stjecanje znanja iz ovog područja.

Program se održava u utorak i srijedu, 17. i 18. svibnja od 14.00 do 18.00 sati te u nedjelju 22. svibnja, od 9.00 – 11.30. U okviru seminara prigodna će predavanja i prezentacije 17. i 18. svibnja održati gosti iz SAD i Novog Zelanda. U srijedu, 18. svibnja 2016. u 18.00 održat će se promocija knjige Alana Polettija (Novi Zeland), Drugi život – Put iz Aprice prema Švicarskoj i izbavljenju 1943., dokument koji govori o zbivanjima u talijanskoj zoni i Italiji za vrijeme II svjetskog rata, odnosu prema Židovima i spašavanju (uz sudjelovanje autora i preživjelih). U nedjelju, 22. svibnja 2016., s početkom u 9.00 sati u okviru Europske konferencije preživjelih iz Holokausta, predavanje će održati držati dr. Kurt Ginberg (Sigmund Freud Institut), a u 10.30 započinje Panel pod naslovom Edukacija o Holokaustu s eminentnim gostima.

Ukoliko u okviru seminara želite prezentirati Vaš projekt, molimo prijavu mailom: jcz@zg.t-com.hr
Za više informacija molimo kontaktirajte tajništvo Židovske općine Zagreb, 01 4922692.

Seminar je besplatan, a djelatnici u školstvu ostvaruju pravo na potvrdu AZOO-a. Partner programa za učitelje, nastavnike i djelatnike u školstvu je Agencija za odgoj i obrazovanje. Šoa akademiju organiziraju Židovska općina Zagreb i Predstavnik židovske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Prijaviti se možete putem ettaedu.azoo.hr ili putem e-maila: jcz@zg.t-com.hr do 13. svibnja 2016.

Više o sadržaju i programu: www.shoahacademy.org

Dokumenti