Objave / 5. lipnja 2024.

Poziv za uključivanje novih odgojno-obrazovnih ustanova u mrežu škola koji promiču zdravlje

Promicanje zdravlja u školama uključuje zdravstveno obrazovanje koje se poučava u razredu, no ono uključuje i napore za stvaranjem zdrave školske okoline, školske politike i nastavnog plana i programa. Promicanje zdravlja u školskom okruženju je pristup cijele škole i uključuje više od škole koja provodi aktivnosti promicanja zdravlja. Škola koja promiče zdravlje bavi se zdravljem i blagostanjem na sustavni i integrirani način prema pisanom planu ili politici škole.

Uloga mreže škola koje promiču zdravlje “Schools for Health in Europe Network Foundation (SHE)” je djelovati kao europska platforma za promicanje zdravlja u školama pružajući informacije, potičući istraživanja, dijeleći dobru praksu, ekspertizu i vještine, kontinuirano zagovarajući zdravlje u školama, potičući zajedničku suradnju zdravstvenog i obrazovnog sektora te potičući razvijanje i implementaciju nacionalnih politika i promicanja zdravlja u školama.

Nova platforma hrvatske mreže škola koje promiču zdravlje u srednjoškolskom obrazovanju (SHE) do sada je uspostavljena u preko 40 odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj. Uključivanje novih odgojno-obrazovnih ustanova za školsku godinu 2024/25., provest će se na način da će nove SHE članice imati mentora od strane ranije uključenih SHE škola. Odgojno-obrazovne ustanove koje u potpunosti ispunjavaju uvjete Natječaja, trebaju ispuniti prijavni obrazac (ravnatelj odgojno-obrazovne ustanove ili osoba koju imenuje ravnatelj da može ispuniti prijavni obrazac) i motivacijsko pismo na poveznici.

Natječaj će biti objavljen do 25. lipnja 2024. Mogućnosti odabira su ograničene.

Cjelovitost ispunjenog prijemnog obrasca i prihvatljivost sadržaja motivacijskog pisma utvrdit će povjerenstvo, a obavijest o izabranim odgojno-obrazovnim ustanovama će biti objavljena skolska.medicina@hzjz.hr i https://www.azoo.hr/ najkasnije do 5. srpnja 2024.

Upute za motivacijsko pismo

(docx: 23,19 KB)

Preuzmi