Objave / 20. rujna 2021.

Poziv školama za sudjelovanje u projektu financijskog opismenjavanja „Učimo s Gospodinom Finom“

Agencija za odgoj i obrazovanje, kao jedan od partnera Večernjeg lista u projektu „Učimo s Gospodinom Finom“, poziva sve učenike od petog do osmog razreda i njihove učitelje na sudjelovanje u projektu kojem je primarni cilj financijsko opismenjavanje učenika osnovnih škola.

Cilj projekta je financijski opismeniti mlade i naučiti ih o važnosti financijske pismenosti i mirovinske štednje, ali i osnovnim funkcijama novca. Učenici svih osnovnih škola u Hrvatskoj putem ovog projekta imaju priliku, sudjelujući sa svojim kreativnim radovima na natječaju, boriti se za vrijedne nagrade i dokazati da su svjesni važnosti štednje, ali i važnosti razumijevanja financijskih pojmova. U projekt se mogu prijaviti učenici svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, formirani u timove od maksimalno šest učenika, pri čemu nema ograničenja u prijavi broja timova po školi. Prijavom timovi sudjeluju na edukacijama financijske pismenosti, koje će se provoditi kroz četiri emisije, odnosno četiri financijska modula iz svijeta financija.

Više informacija o projektu nalazi se na stranici GospodinFin.hr a direktnu prijavu možete ispuniti u sljedećem članku koji sadrži prijavni obrazac: link

Škole tim mogu prijaviti do 4. listopada 2021. godine. Pobjednički tim osvojit će novčanu nagradu za svoju školu u iznosu od 15 tisuća kuna.

Večernji list projekt realizira zahvaljujući partnerima projekta, a to su UNICEF, Agencija za znanost i obrazovanje, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.