Natjecanja i smotre / 3. svibnja 2012.

U Poreču pohvaljeni i nagrađeni najbolji matematičari

dnm__002_mNa državnom Natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je održano u Poreču od 25. do 27. travnja 2012. sudjelovalo je više od 300 učenika, 200 mentora i pedesetak članova državnog povjerenstva. Na svečanom otvorenju natjecanja pozdravne riječi sudionicima uputili su Edi Zarli, ravnatelj Osnovne škole Poreč,  Patricija Smoljan, pročelnica Upravnog odbora za obrazovanje, sport i kulturu Istarske županije, Nataša  Basanić Cuš, dogradonačelnica Poreča, prof.  dr. Vladimir Volenec predsjednik Državnog povjerenstva i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. Natjecanje je otvorio Patrik Matošević učenik 7. razreda Osnovne škole Poreč, koji je od petog razreda uspješno sudjelovao na matematičkim natjecanjima.

Za vrijeme samog natjecanja učenika održavala su se odvojeno predavanja za mentore osnovnih i srednjih škola. Nakon ispravljanja testova po određenim pravilima izabrano je 22 učenika koji će tijekom svibnja imati dodatne pripreme i natjecanja u okviru Hrvatske matematičke olimpijade, da bi se onda odredile ekipe za 53. međunarodnu matematičku olimpijadu u Argentini i 6. srednjoeuropsku matematičku olimpijadu u Švicarskoj.

Predsjednik državnog povjerenstva, prof. dr. Vladimir Volenec uručio jenajboljim mladim matematičarima priznanja i skromne nagrade, dok su po tri najbolja u svakom razredu dobila plakete. Osnovnoškolcima je uručeno  devet prvih, devet drugih i 15 trećih nagrada, dok je 24 učenika bilo pohvaljeno. Za srednje je škole podijeljeno 11 prvih, 19 drugih i 22 treće nagrade, dok je 30 učenika bilo pohvaljeno.

Dokumenti