Natjecanja i smotre / 16. svibnja 2017.

Rezultati državnog Natjecanja iz astronomije 2017.

Državno Natjecanje učenika iz astronomije 2017 održano je od 8. do 10. svibnja 2017. u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Kutini. Na državnom Natjecanju sudjelovalo je 43 učenika osnovnih i 25 učenika srednjih škola u pratnji 28 mentora.

Svečanost otvaranja održana je 8. svibnja 2017. u Hotelu Kutina u Kutini prilikom koje su sudionike Natjecanja pozdravili ravnateljica Škole Vedrana Banda, gradonačelnik Kutine Andrija Rudić, predsjednik Državnoga povjerenstva Nikola Biliškov  te u ime Agencije za odgoj i obrazovanje tajnica Državnoga povjerenstva Sonja Burčar.

U sklopu programa Natjecanja za učenike i njihove mentore organizirano je stručno predavanje Život na Zemlji i u svemiru koje je održao dr.sc. Nikola Biliškov s Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba te upoznavanje obilježja grada Kutine. Drugi dan, 10. svibnja 2017. sudionici Natjecanja prisustvovali su otvorenju edukativne instalacije Sunčev sustav u Kutini koje su organizirali Zvjezdarnica Kutina i Astronomsko društvo Ivan Štefek iz Kutine.  Na svečanosti zatvaranja 10. svibnja 2017. u Hotelu Kutina učenicima i njihovim mentorima dodijeljene su pohvalnice i zahvalnice te priznanja i nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate u osam kategorija Natjecanja iz astronomije.

 

Tajnica Državnog povjerenstva:
Sonja Burčar, prof.