Natjecanja i smotre / 29. travnja 2013.

Rezultati 19. državnog Natjecanja iz engleskog jezika 2013.

eng1_mKao i dosadašnjih godina Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske organizirali su Natjecanje iz engleskoga jezika kojemu je cilj jačanje motivacije i popularizacija učenja engleskoga jezika te predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina  i kompetencija učenika i njihovih mentora.

Državno natjecanje iz engleskoga jezika u školskoj godini 2012./ 2013. održano je u Šibeniku od 22. do 24. travnja 2013. Nakon izlučnih školskih i županijskih razina 99 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova Hrvatske našlo se u OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku sa željom da pokažu što bolje znanje i postignu što bolji rezultat. Na ceremoniji otvaranja sudionike natjecanja pozdravili su ravnatelj škole domaćina Natko Duvnjak, predstojnica Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug, predsjednica Državnoga povjerenstva Olga Granić te predstojnik Podružnice Split Vlade Matas u ime ravnatelja Agencije za  odgoj i obrazovanje. Program otvaranja upotpunili su učenici OŠ Jurja Dalmatinca, članovi školskog pjevačkog zbora te ženska klapa Dalmatinke.

Natjecanje je provedeno u šest kategorija, a prvoga dana natjecanja, 23. travnja 2013. učenici su pisali test koji se sastojao od sastavka, slušanja s razumijevanjem, razumijevanja pročitanoga teksta i uporabe jezika nakon čega su objavljeni rezultati privremenoga poretka. Drugoga dana natjecanja, 24. travnja 2013. svi su učenici pristupili usmenom dijelu ispita nakon čega je uslijedila izrada tablica konačnoga poretka i proglašenje pobjednika. Svim učenicima uručene su pohvalnice, a najbolji učenici, odnosno oni učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta dobili su priznanja. Državni su prvaci uz izuzetak onih školovanih na engleskom jeziku dulje od jedne školske godine nagrađeni vaučerima za polaganje Cambridge ispita po izboru. Nagrade je osigurao British Council Hrvatska. Svim mentorima i članovima Državnoga povjerenstva uručene su zahvalnice.

Tajnica natjecanja iz engleskoga jezika:
Ivana Lekić, prof.