Natjecanja i smotre / 14. ožujka 2024.

Popis pozvanih na državno Natjecanje iz engleskoga jezika 2023./2024.

Državno povjerenstvo Natjecanja iz engleskoga jezika objavljuje popis pozvanih učenika i mentora na državno natjecanje, koje će se održati od 24. do 26. travnja 2024. godine u Dubrovniku u OŠ Montovjerna, i ljestvice poretka nakon županijske razine natjecanja.

Objavljeni popis ujedno se smatra i javnim pozivom na državnu razinu Natjecanja i učenici se neće dodatno pozivati pisanim pozivom direktno u škole, osim u izuzetnim i opravdanim slučajevima.

Prijave za državno natjecanje sastoje se od dva dijela. Potrebno je popuniti mrežni obrazac za prijavu https://forms.office.com/e/gYxdubRjuq i Izjavu Ravnatelja (Prilog 4. Posebnih pravila) koju treba poslati potpisanu i skeniranu e-poštom predsjedniku Državnoga povjerenstva (davor.cerni@azoo.hr) sve najkasnije do 25. ožujka 2024. Prijave su organizatorima državnoga natjecanja potvrda da učenici iz bilo kojih razloga neće biti spriječeni sudjelovati na državnome natjecanju.

Žalbe sa županijskog natjecanja iz engleskoga jezika 2023./2024.

Državno povjerenstvo razmotrilo je sve pristigle prijedloge dopuna rješenja te je dio istih i usvojilo. Usvojene dopune vidljive su u dopunjenim ključevima za odgovore koji se nalaze u objavljenim testovima i rješenjima sa županijskoga Natjecanja iz engleskoga jezika.

Napomena:

Posebne upute – Lista (C) – Kategorija učenika/natjecatelja koji su se u dijelu obrazovanja školovali na engleskom jeziku

Na državnoj razini Natjecanja svi učenici 7. razreda OŠ, 8. razreda OŠ, 2. razreda SŠ i 4. razreda SŠ koji su se bilo kada tijekom svog dosadašnjeg obrazovanja školovali na engleskom jeziku dulje od 1 školske godine, natjecat će se na Listi C.

Na Listi C također će se natjecati i svi učenici 7. razreda OŠ, 8. razreda OŠ, 2. razreda SŠ i 4. razreda SŠ koji su se tijekom prethodne 2 školske godine školovali na engleskom jeziku u trajanju od 1 obrazovnog razdoblja do 1 školske godine.

Važno!!!

Učenici Liste C pisani i usmeni dio testa odradit će u svojoj kategoriji po uzrastu (OŠ 7. razred, OŠ 8. razred, 2A, 2B, 4A, 4B), tj. imat će identične zadatke i bodovanje kao i učenici Liste A. Međutim, njihov konačan zbroj bodova donijet će im na Listi C ono mjesto koje bi osvojili da su se natjecali u svojoj kategoriji po uzrastu. Njihovo ovako osvojeno mjesto na Listi C neće utjecati na redoviti plasman učenika/natjecatelja u kategoriji po uzrastu.

Konačne ljestvice poretka i popis pozvanih na državno Natjecanje iz engleskoga jezika 2023 /2024.

(xlsx: 177,31 KB)

Preuzmi

Poziv i prijavnica za državno Natjecanje iz engleskoga jezika 2023./2024.

(docx: 85,70 KB)

Preuzmi