Natjecanja i smotre / 9. travnja 2021.

Odabrani regionalni projekti za državnu smotru

Međužupanijska smotra projekata u području ostvarivanja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske, za odgojitelje i stručne suradnike Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije održana je 7. travnja 2021. godine na mreži, MS Teams platformi u trajanju od 6 sati.

Sudjelovalo je 240 sudionika, koji su imali prilike bolje razumjeti i usvojiti znanja potrebna za planiranje i rad na projektima iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, bolje razumjeti procese odvijanja projekata te vođenja postupaka zapažanja i bilježenja, steći znanja i sposobnosti za vrednovanje projekata, steći znanja potrebna za kvalitetno predstavljanje projekata.

Regionalnu smotru pripremila je i vodila viša savjetnica mr. sc. Andreja Silić, u suradnji s koordinatoricama: Gordanom Krizmanić, Klementinom Komorčec, Kristinom Ljubić, Vedranom Debijađi, Dinom Rendulić, Nadom Gudek, Zlatom Gunc i Mirjanom Malagić, Željkom Požgaj te Ivom Zenzerović Šloser, prof.

U uvodnome dijelu regionalne smotre mr. sc. Andreja Silić istaknula je važnost kvalitetnog ostvarivanja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo vlade Republike Hrvatske te je dala prikaz aktualnih događanja i organizacije regionalnih smotri projekata tijekom 2021. godine. Također je podsjetila prisutne na kriterije za vrednovanje projekata i dimenzije te dimenzijama građanskog odgoja i obrazovanja.

Uslijedilo je izlaganje Suradnja organizacija civilnoga društva s odgojno-obrazovnim ustanovama u području građanskog odgoja i obrazovanja, Ive Zenzerović Šloser, prof.

Uslijedio je prikaz 13 projekata i postavljena su pitanja voditeljima projekata vezano za ciljeve, ishode projekta i dobrobiti za djecu, njihove roditelje, odgojitelje i širu društvenu zajednicu.

Prikazani su sljedeći projekti:

Tu sam, DV Maslačak, Zaprešić
Pravo na priču, DV Maslačak, Krapinske Toplice
Glagoljica u vrtiću, DV Duga Resa, Duga Resa
Ivana Brlić Mažuranić, DV Vrtuljak, Zaprešić

Imam pravo ići u školu, DV Sunčana, Zagreb
Robot, DV Vladimira Nazora, Zagreb
Slavonija, Istra i Kvarner, Dalmacija, DV Lojtrica, Velika Gorica
Eko dječji svijet za bolji nam planet, DV Ciciban, Velika Gorica
Pričom do zagrljaja dobrote, DV Grigora Viteza, Zagreb
Pjesme s vizualnom podrškom, DV Različak, Zagreb
Mi smo djeca svijeta, DV Remetinec, Zagreb
Malo srce za veliko srce, DV Markuševec, Zagreb
Tradicija i prenošenje kulturnih vrijednosti u obogaćivanju života djece rane dobi u vrtiću,
DV Špansko, Zagreb

Nakon rasprave uslijedio je odabir projekata za državnu razinu:

Tu sam, DV Maslačak, Zaprešić
Imam pravo ići u školu, DV Sunčana, Zagreb
Robot, DV Vladimira Nazora, Zagreb
Pjesme s vizualnom podrškom, DV Različak, Zagreb

Analiza podataka iz upitnika o regionalnoj smotri projekata sjevernih županija RH

(docx: 1,06 MB)

Preuzmi