Natjecanja i smotre / 18. svibnja 2012.

Nagrađeni najbolji istraživački projekti hrvatskih GLOBE škola

U Rapcu je od 13. do 15 svibnja 2012. održana 15. državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, na kojoj je sudjelovalo 247 sudionika iz 35 osnovnih i 16 srednjih škola.
Orijentacijsko natjecanje organizirano je u dvije kategorije: osnovne škole i srednje škole. Ove su se godine natjecale 34 ekipe osnovnih škola i 15 ekipa srednjih škola (prema ustaljenom dogovoru, ekipa škole domaćina se ne natječe).
U dijelu smotre učenici su predstavili ukupno 34 istraživačka projekta, od čega je 14 njih dobilo priznanja  i nagrade. Nagradu su dobila 3 zajednička istraživačka projekta, budući da Program GLOBE potiče i promiče suradnju među školama upravo na izradi zajedničkih istraživačkih projekata.
S obzirom na to da je ovo bila petnaesta, jubilarna Smotra s natjecanjem GLOBE škola, dodijeljena su priznanja za ustrajnu, 15-godišnju provedbu Programa GLOBE, školama koje nisu imale dužih prekida u radu te posjeduju kontinuirane nizove podataka.
Predstavnica Veleposlanstva SAD Diana Matijaš Vengar izvijestila je o nagradama dodijeljenim na natječaju za najuspješniju fotografiju prirode, koji je Veleposlanstvo SAD organiziralo u suradnji s Foto-klubom Zagreb i Agencijom za odgoj i obrazovanje.
I. nagradu osvojila je fotografija: Prkosim svakoj buri Terese Domladovac iz OŠ Draganići. Sve fotografije bit će objavljene u digitalnom prostoru Američkog kutka knjižnice Bogdan Ogrizović, Zagreb, te knjižnica u nekoliko drugih gradova.
 

Dokumenti