Natjecanja i smotre / 9. travnja 2019.

Na Muzičkoj akademiji otvoreno državno natjecanje glazbe i plesa

Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, koje se održava od 5. do 13. travnja 2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, otvoreno je nastupima pjevača i glazbenim nastupima na glasoviru.

Na natjecanju sudjeluju učenici iz 55 osnovnih i srednjih glazbenih i plesnih škola te studenti muzičkih i umjetničkih akademija iz cijele Hrvatske.

Na 57. državnom natjecanju učenici i studenti natječu se u disciplinama: glasovir, gitara, pjevanje, solfeggio, orgulje, bisernica, brač, mandolina, suvremeni ples i orkestri. Nastupe pjevača u šest dobnih kategorija prema propozicijama i na osnovu zadanog programa ocjenjivali su ugledni glazbeni pedagozi i sveučilišni profesori, Lidija Horvat Dunjko, Marija Kuhar Šoša, Ozren Bilušić, Martina Gojčeta Silić i Valentina Fijačko Kobić. Tehničke vještine i kvalitetu zvuka, muzikalnost i umjetnički dojam izvedbe učenika i studenata u kategoriji glasovi ocjenjivali su Ruben Dalibaltayan, Vesna Podrug Kossjanenko, Srđan Filip Čaldarović, Katarina Krpan i Vladimir Babin. Znanje solfeggia ocjenjivali su Alida Jakopanec, Maja Marušić, Nikolina Matoš, Branka Višić Karavida i Vesna Nicole Klarić.

Natjecanje organiziraju Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga,  Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Programska knjižica 57. državnog natjecanja učenika studenata glezbe i plesa (PDF: 2.3 MB)

Rezultati (PDF: 1.48 Mb)