Natjecanja i smotre / 1. travnja 2017.

Nastupima plesača i pijanista otvoreno 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa

fotografija_1_1_mNa Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 1. travnja započelo je 55. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojem sudjeluje gotovo 900 učenika i studenata, mentora i  korepetitora iz 55 hrvatskih glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija. Prvoga dana nastupilo je 59 plesačica i plesača suvremenog plesa dojmljivim koreografijama po slobodnom izboru. 

Nastupili su i mladi talentirani pijasnisti, koji se natječu u sedam kategorija, dobnih skupina. Drugog dana natjecanja na pozornici Koncertne dvorane Blagoja Berse nastupili su orkestri, 13 orkestara; tamburaški, gudački, puhački i mješoviti orkestri.

fotografija_1_mfotografija_2_mfotografija_3_m

Na 55. državnom natjecanju glazbe i plesa učenici i studenti natječu se u disciplinama: suvremeni ples, orkestri, glasovir, gitara, bisernica, brač, orgulje, pjevanje i solfeggio, a prvi put na natjecanju  će sudjelovati i mandoline. Njihovo muziciranje, tehničke vještine  i umjetnički dojam te plesnu tehniku ocjenjivat će ugledni glazbeni pedagozi i sveučilišni profesori. 

Završni svečani koncert, na kojem će nastupiti najuspješniji glazbenici i plesači, održat će se u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 8. travnja 2017. godine.

Objavljujemo rezultate natjecanja u do sada održanim disciplinama.

Rezultati