Natjecanja i smotre / 15. travnja 2019.

25. državno Natjecanje iz njemačkoga jezika 2019. u Zadru – rezultati

U Osnovnoj školi Krune Krstića u Zadru od 8. do 10. travnja 2019. održano je 25. državno Natjecanje iz njemačkoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola. Na državnom je Natjecanju sudjelovalo 64 učenika, koje je pripremalo i pratilo 54 mentora.

Škola domaćin pripremila je svečano otvaranje na kojemu su sudjelovali učenici zadarskih škola. U ime škole natjecatelje je pozdravila ravnateljica Jasmina Matešić, a u ime grada Zadra gradonačelnik Branko Dukić.

Na državnom su Natjecanju sudjelovali učenici 8. razreda osnovne škole koji njemački uče kao prvi strani jezik ili kao izborni predmet te učenici 2. i 3. razreda srednje škole.

Pisani dio natjecanja sastojao se od pisanja sastavka i rješavanja zadataka razumijevanja slušanjem i čitanjem. Na usmenome su dijelu učenici razgovarali s članovima Državnog povjerenstva na temu koju su izabrali slučajnim odabirom, tijekom kojega se vrednovala učenikova komunikacijska kompetencija na njemačkome jeziku. Državno je povjerenstvo imalo težak zadatak odabrati najbolje jer su svi sudionici za državnoj razini pokazali izuzetno znanje i izvrsne sposobnosti komuniciranja na njemačkom jeziku.

Nakon završenoga natjecateljskog dijela objavljene su liste konačnog poretka, a učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate po kategorijama na završnoj su svečanosti uručena priznanja. Svi su učenici dobili pohvalnice za sudjelovanje te prigodne poklone. Zahvalnice za sudjelovanje na natjecanju uručene su svim mentorima koji su pripremali i pratili učenike, kao i članovima Državnoga povjerenstva i organizacijskom odboru Škole domaćina.  ZfA Deutsche Auslandsschularbeit International nagradilo je troje učenika PAD stipendijama koje uključuju boravak u Njemačkoj i usavršavanje njemačkoga jezika.

Rezultati državnog Natjecanja iz njemačkoga jezika 2019.