Najave i izvješća / 27. travnja 2021.

XV. simpozij fizike održan u online okruženju

XV. hrvatski simpozij o nastavi fizike za učitelje i nastavnike fizike održan je 7. i 8. travnja 2021. godine online na platformi ZOOM. Simpozij su tradicionalno već 30 godinu zaredom pripremili u suradnji Hrvatsko fizikalno društvo i Agencija za odgoj i obrazovanja.

Ovogodišnje su teme simpozija: Novi kurikul fizike i njegove primjene; Vrednovanje odgojno obrazovnih ishoda i učeničkih postignuća u regularnoj i online nastavi fizike; Istraživački usmjerena učionička i online nastava; IKT, pokusi i projektni zadaci kod kuće u nastavi fizike; Fizika u nastavi ostalih predmeta i u suvremenom društvu; Nastava fizike za učenike s posebnim potrebama (daroviti učenici, učenici s poteškoćama); Obrazovanje i stručno usavršavanje nastavnika; Uvođenje novih znanstvenih spoznaja u nastavu fizike; Konceptualno razumijevanje i Psihološki i pedagoški aspekti nastave na daljinu.

Obje savjetnice za fiziku Agencije za odgoj i obrazovanje, doc. dr. sc. Tatjana Ivošević i dr. sc. Verica Jovanovski, aktivno su sudjelovale u radu Organizacijskog odbora kroz recenzije sažetaka i stručnih radova, uputama za nastavnike fizike i u moderiranju skupa.

Viša savjetnica za fiziku doc. dr. sc. Tatjana Ivošević održala je izlaganje na temu Kvaliteta zraka u učionicama ukazujući nastavnicima fizike na potrebu provjetravanja zatvorenih prostora u kojima borave učenici kao i na motivaciju za mjerenjem kvalitete zraka.

Preko sustava za prijavu na stručne skupove Agencije ettaedu.azoo.hr sudjelovanje na simpoziju prijavilo je 421 sudionik.

Evaluacija

(docx: 165,70 KB)

Preuzmi