Najave i izvješća / 26. lipnja 2017.

U Osijeku održan državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“

Drzavni_skup_1_mU organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Osijeku je od 19. do 21. lipnja 2017. godine održan  državni stručni skup „Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja razredne nastave“, na kojem je sudjelovalo više od 500 učitelja razredne nastave. Voditeljica i organizatorica državnog stručnog skupa  bila je viša savjetnica za razrednu nastavu Mirela Skelac, univ.  spec. act. soc.

Na otvaranju skupa bili su nazočni predstojnica Podružnice Osijek gospođa Ivana Biljan, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka gospodin Davor Brust i prodekanica za znanost dr. sc. Irella Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

Voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka gospodin Davor Brust i prodekanica za znanost dr. sc. Irella Bogut izrazili su dobrodošlicu svim sudionicima  te naglasili važnost stručnoga usavršavanja u svojim  pozdravnim govorima. Nazočnima se obratila Predstojnica Podružnice Osijek i viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge gospođa Ivana Biljan naglašavajući potrebu stručnog usavršavanja čiju su važnost  prepoznali učitelji razredne nastave te se odazvali u velikom broju. Posebno je naglasila izvrstan izbor tema iz područja pedagogije, psihologije, psihijatrije i metodika matematike, likovne i glazbene kulture te njihovu važnost u razvoju profesionalnih kompetencija učitelja.

Drzavni_skup_3_mNa stručnome skupu održana su predavanja i radionice pod nazivom Vrednovanje za učenje – iluzija ili prilika?, Nastava glazbene kulture u kontekstu školske dokimologije, Emocije i emocionalne kompetencije, Socijalne kompetencije u profesionalnom radu i razvoju učitelja, Vrednovanje u nastavi Likovne kulture, Nastava matematike u skladu s postignućima učenika, Upravljanje sobom – (ne)moguća misija, Učitelj i poštovanje raznolikih osobnosti i Burrning out sy među stručnjacima u radu s mladima s psihičkim poteškoćama. Tko je odgovoran?, a vodili su ih uvaženi stručnjaci Sanja Brajković, prof., Sanja Nuhanović, prof., doc. dr. sc. Snježana Dubovicki, dr. sc. Maja Brust Nemet, mr. art. Jelena Kovačević, doc., Željko Gregorović, prof., doc. dr. sc. Silvija Ručević, doc. dr. sc. Mirko Lukaš i doc. dr. sc. Katarina Dodig Čurković.