Najave i izvješća / 27. rujna 2021.

Stručni skupu za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova u 1. godini 1. mandata

Stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova u 1. godini 1. mandata održan je 21. i 22 rujna 2021. godine, online, putem platforme ZOOM. Riječ je o redovitom stručnom skupu, koji se u nizu modularnoga stručnog usavršavanja za sve ravnatelje u prvoj godini prvog mandata provodi već desetu godinu za redom, za ovu priliku, prilagođenim programom u odnosu na aktualnu kurikularnu reformu u RH-a.

Tema stručnog skupa bila je „Organizacija odgojno-obrazovne ustanove i upravljanje promjenama u svjetlu aktualnekurikularne reforme“, a na skupu je sudjelovalo 54 ravnatelja.

Uvodno se ravnateljima obratila dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanja, koja se osvrnula na organizaciju nastave, stručne edukacije na daljinu i promjena koje će donijeti državna matura iduće školske godine.

Predavači na stručnom skupu:

dr. sc Oleg Đaković: Rad ravnatelja u prvom mandatu; Aktualna problematika u radu ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova

Suzana Hitrec, prof.: Organizacija rada odgojno obrazovne ustanove (modul).

Tamara Dubrović, mag. rehab. educ.: Uloga ravnatelja u inkluzivnom odgoju i obrazovanju, Fredi Glavan, prof.: Upravljanje promjenama (modul)

Po završetku stručnog skupa svi su ravnatelji dobili mogućnost online ispunjavanja evaluacijskog upitnika, a u roku od 18 sati, 33 ravnatelja poslalo je svoje ocjene i pisane odgovore:

Ozračje na stručnom skupu ocjenom odličan – 4,8

Organizacija stručnog skupa ocjenom odličan – 4,9

Komunikacija na stručnom skupu ocjenom vrlo dobar – 4,7 (bila je omogućena samo chat – komunikacija)

Ocjene predavača ocjenom odličan, u rasponu od 4,7 do 5,0

Sudionici stručnog skupa izrazili su zadovoljstvo ponuđenim temama i njihovom profesionalnom prezentacijom.

Materijali i prezentacije sa stručnog skupa

(zip: 9,83 MB)

Preuzmi