Najave i izvješća / 7. ožujka 2023.

Razvijanje komunikacijskih kompetencija u profesionalnom napredovanju učitelja i nastavnika francuskoga jezika

Državni stručni skup s temom Razvijanje komunikacijskih kompetencija u profesionalnom napredovanju odgojno-obrazovnih radnika te njihova akreditacija kao ocjenjivača / ispitivača na međunarodnim certificiranim ispitima Školski DELF C1 i C2 održan je uživo od 22. do 23. veljače 2023.godine, u XVI. gimnaziji, Zagreb, Križanićeva 4a, u trajanju od 16 sati.

Na skupu je sudjelovalo ukupno 10 sudionika, od toga četiri učitelja i nastavnika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, jedna viša lektorica s Odjela za francuske i frankofonske studije Sveučilišta  u Zadru i pet lektora, izvornih govornika, koji su prema potpisanom Sporazumu o provođenju ispita Školskoga DELF-a u Republici Hrvatskoj potpora učenju francuskoga jezika u školama i pomoć učiteljima i nastavnicima.

Stručni skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj i Francuski institut u Republici Hrvatskoj, a financiralo ga je Francusko veleposlanstvo u RH-a.

U ime Agencije za odgoj i obrazovanje Loreana Selišek Butina, prof. savjetnik, vanjska suradnica AZOO-a za francuski jezik i Benoît Le Dévedéc, ataše za obrazovnu suradnju, Francuskog instituta u RH-a otvorili su stručni skup, a predavanje i akreditaciju učitelja i nastavnika za Školski DELF vodila je Aleksandra Vojvodić, prof. – certificiran predavač CIEP-a za ispite DELF Scolaire.

Tijekom stručnoga skupa sudionici su:

-analizirali certificirane ispite Školskoga DELF-a (Diplôme Approfondi de Langue Française) za razine C1 i C2

-upoznali principe valjanog ispravljanja i vrednovanja grešaka u pisanom dijelu ispita

-razvijali jezično-komunikacijske kompetencije

-upoznali principe valjanog ispravljanja i vrednovanja pogrešaka u usmenom dijelu ispita

-osposobili se za ispravljača i ispitivača Školskoga DELF-a za navedene razine.

Evaluacija

(docx: 239,41 KB)

Preuzmi