Najave i izvješća / 26. travnja 2022.

Projektna nastava – iskustva, vrednovanje, uspjesi u nastavi njemačkoga jezika

Državni stručni skup Projektna nastava – iskustva, vrednovanje, uspjesi održan je 20. travnja 2022. godine. Na skup održanom online, putem platforme Zoom sudjelovalo je više od 600 sudionika.

Skup je uvodnom riječju otvorio viši savjetnik za njemački jezik Marko Javorina. Pozdravnu riječ uputila je i viša savjetnica za engleski i njemački jezik Ružica Kandić.

Viši savjetnik Marko Javorina održao je uvodno predavanje o projektnoj nastavi, osvrnuvši se na povijesni razvitak projektne nastave, teorijsku podlogu takve nastave te primjere vrednovanja.

Izvanredna profesorica dr. sc. Marija Lütze-Miculinić i Mirela Landsman Vinković u svom su predavanju obradile temu projektne nastave u kojoj sudjeluju studenti i studentice Filozofskog fakulteta. Nakon toga, sudionici su se uključili u online predavanja/radionice (za osnovne škole i za srednje škole). U predavanjima su predavačice i predavači tematski obradili primjenu projektne nastave u školskoj svakodnevici i vrednovanje iste. Naveden je niz primjera uspješno provedenih projekata vezanih uz predmet Njemački jezik.

Program

(docx: 14,14 KB)

Preuzmi

Evaluacija

(docx: 338,70 KB)

Preuzmi