Najave i izvješća / 29. travnja 2021.

Održano stručno usavršavanje za nove ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova

Stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova u 1. godini 1. mandata održan je 27. i 28. travnja 2021. godine, online, putem platforme ZOOM. Na stručnom usavršavanju naslovljenom Upoznavanje novih ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova s temeljnim ravnateljskim kompetencijama u svjetlu aktualne kurikularne reforme u RH-a“ sudjelovalo je 72 ravnatelja. Skup je otvorila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

Predavači na stručnom skupu bili su dr. sc. Stjepan Staničić s temom „Upravljanje i rukovođenje srednjom školom/ učeničkim domom“, dr. sc. Oleg Đaković s temama: „Rad ravnatelja u prvom mandatu“, „Aktualna problematika u radu ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova“ i „Tipične pogreške i propusti u radu ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova“. Zoran Pavletić, prof., održao je predavanje na temu „Vještine komuniciranja“, Kim Anić, prof., održala je predavanje na temu „Vođenje radnih sastanaka“, a Čedomir Ružić, prof., na temu „Financijsko upravljanje ustanovom“.

Sudionici stručnog skupa putem online evaluacijskog upitnika izrazili su zadovoljstvo ponuđenim temama i njihovom profesionalnom prezentacijom, ali i izrazili žaljenje zbog sužene interakcijske komunikacije s predavačima.

Evaluacija stručnog skupa

(pdf: 335,35 KB)

Preuzmi

PREZENTACIJE SA STRUČNOGA SKUPA

Kim Anić: Vođenje radnih sastanaka

(pptx: 7,09 MB)

Preuzmi

Stjepan Staničić: Upravljanje i rukovođenje srednjom školom/učeničkim domom

(pptx: 4,02 MB)

Preuzmi

Čedomir Ružić: Financijsko upravljanje ustanovom

(pdf: 3,90 MB)

Preuzmi

Oleg Đaković: Pogreške i propusti u radu ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova

(pptx: 203,06 KB)

Preuzmi