Najave i izvješća / 24. lipnja 2021.

Održan stručni skup za odgojno-obrazovne radnike vrtića i škola s nastavom na srpskom jeziku

Državni stručni skup za odgojno-obrazovne radnike koji rade u ustanovama s nastavom na srpskom jeziku održan je online 15. i 16. lipnja 2021. godine. S obzirom na zanimljivost i aktualnost teme sudjelovanje na skupu prijavila su 53 odgojitelja, učitelja razredne i predmetne nastave.

Skup je pozdravila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr.sc. Dubravka Brezak Stamać. Svim sudionicima zaželjela je uspješan rad i izrazila želju da se sljedeći stručno usavršavanje održi u živo.

Uvodno predavanje „Pandemijske bolesti kroz povijest kao prethodnica sličnih uzroka i posljedica novih pandemijskih bolesti“ održao je profesor emeritus dr. sc. Ivan Balta, profesor u mirovini Filozofskog fakulteta u Osijeku i gostujući profesor više doktorskih studija. Profesor Balta je održao i predavanje na temu „Ćirilično nasljeđe u Hrvatskoj“.

Ostali predavači bili su: dr.sc. Vesna Vujić, ravnateljica OŠ Trpinja sa temom „Jezična politika i /ili politika nacionalnih jezika“.  Predavanje „Srpski narodni običaji i njihovo njegovanje u djetinjstvu“ održala je dr. sc. Ljiljana Bajac Nikolić, nastavnik Gimnazije Vukovar.

Organizator stručnog usavršavanja i voditelj programa bio je dr.sc. Borislav Đekić, viši savjetnik AZOO.

Evaluacija stručnoga skupa

(docx: 14,02 KB)

Preuzmi