Najave i izvješća / 9. travnja 2018.

Najava državnoga stručnoga skupa za odgojitelje djece predškolske dobi od 18. do 20. travnja

plakat_lektorirano_1_-_manja_mAgencija za odgoj i obrazovanje organizira državni stručni skup za odgojitelje iz predškolskih ustanova Republike Hrvatske pod nazivom Cjeloživotnim učenjem do kvalitetnoga profesionalnog razvoja odgojitelja koji će se održati u Tuheljskim Toplicama od 18. do 20. travnja 2018. godine.

Stručni skup je usmjeren na osnaživanje refleksivnih kompetencija odgojitelja u podršci unapređivanja odgojno-obrazovne prakse, jačanju kapaciteta za korištenje programa e-učenja te razmjeni primjera dobre prakse u području ostvarene suradnje s Europskom Unijom i promicanju europske dimenzije u obrazovanju.

Plenarni izlagači na skupu su stručnjaci s područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanje s Učiteljskog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, suradnici iz Agencije za mobilnost i programe Europske Unije te viši savjetnici Agencije za odgoj I obrazovanje iz Odsjeka za međunarodnu suradnju. U radioničkom dijelu stručnoga skupa angažirano je oko 60 praktičara, odgojno-obrazovnih radnika iz dječjih vrtića Republike Hrvatske.

Dokumenti