Najave i izvješća / 5. rujna 2022.

Metodika tjelesne i zdravstvene kulture u tranziciji

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike tjelesne i zdravstvene kulture s temom Metodika tjelesne i zdravstvene kulture u tranziciji održan je u Osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad u Splitu 29. kolovoza 2022. godine.

Organizator stručnog skupa je viša savjetnica Margita Lukas, prof.

Na stručnom usavršavanju sudjelovalo je 110 učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Državni stručni skup je započeo pozdravnim govorom više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje Margite Lukas koja je pozdravila sudionike skupa u ime ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravke Brezak Stamać. Sudionicima se obratio  ravnatelj Škole Željko Jurin s par riječi dobrodošlice i svim sudionicima i predavačima zaželio uspješan rad.

Prvo predavanje Vrednovanje u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture imale su Margita Lukas, viša savjetnica i Ljiljana Hanžek, učitelj savjetnik. Sudionici su dobili potrebne smjernice i dobar primjer prakse iz Osnovne škole Voltino u Zagrebu.

Drugo predavanje bilo je na temu Projektna nastava u kojem su izlagači Boris Brčić, učitelj savjetnik, osnovna škola Stjepana Radića, Metković, Ivan Punoš voditelj županijskog stručnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije i Miroslav Jukić ravnatelj osnovne škole Kamešnica, prezentirali Projekte koje provode u svojim školama kako bi potakli i ostale sudionike da se što veći broj djece uključe u projekte u kojima će učenici steći dodatna znanja i vještine.

Suvremeni pristupi metodike u Rukometu odradio je dr. sci. Ante Burger koji je prezentirao suvremene načine obučavanja učenika s ciljem da učenici brže usvajaju nove motoričke zadaće te ujedno podižu funkcionalne sposobnosti. Sudionici su pokazali veliki interes te dobili potrebne informacije o postupcima i metodama motoričkog učenja elemenata rukometne igre.

Dekan Kineziološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sci. Damir Sekulić održao je predavanje i prezentaciju istraživanja na temu Tjelesno vježbanje u pandemiji Covid-a.

Sudionici su iskazali veliki interes za temu Metoda iskustvenog učenja u prirodi koju su odradile Dora Pilepić i Lucija Balen, te su nakon predavanja aktivno sudjelovali u radionici.

Na kraju skupa slijedila je rasprava, zaključci i evaluacija.

Evaluacija stručnog skupa pokazala je zadovoljstvo sudionika organizacijom, pripremljenošću predavača te sadržajima stručnog skupa.

Evaluacija

(docx: 215,69 KB)

Preuzmi