Najave i izvješća / 12. prosinca 2022.

Medijska pismenost u nastavi francuskoga jezika

Stručni skup s temom Medijska pismenost u nastavi francuskoga jezika – Investigation Class – igra medijskog i informacijskog opismenjavanja održan je 24. studenog 2022. godine u Francuskom institutu u Zagrebu, Medijateka, kao državni stručni skup u trajanju od 3 sata. Skup je bio namijenjen svim odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima francuskoga jezika iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola RH-a, učiteljima i nastavnicima-mentorima, savjetnicima, izvrsnim savjetnicima, pripravnicima, voditeljima (M)ŽSV-a i drugima.

Na skupu je sudjelovalo 7 sudionika, učitelja i nastavnika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.

Stručni skup je u ime Agencije za odgoj i obrazovanje organizirala Loreana Selišek Butina, prof. savjetnik, vanjska suradnica AZOO-a za francuski jezik i Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj, a predavanje i radionicu je vodila Elsie Russier iz Francuskoga nacionalnog centra za informacijsku i medijsku pismenost – CLEMI iz Francuske.

Gospodin Benoît Le Dévédec, ataše za jezičnu i obrazovnu suradnju u Francuskom institutu u Zagrebu, uz savjetnicu Agencije za odgoj i obrazovanje, vanjsku suradnicu za francuski jezik Loreanu Selišek Butina, otvorili su stručni skup.

Evaluacija

(docx: 137,99 KB)

Preuzmi