Najave i izvješća / 1. rujna 2022.

Književnost u digitalnom okruženju

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Pokaznom gospodarstvu i centru mladeži u Kopačevu je 25. kolovoza 2022. godine održan državni stručni skup namijenjen odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima mađarske nacionalne manjine na temu Književnost u digitalnom okruženju. Broj sudionika je bio 22.

Cilj državnoga stručnog skupa je bio razvijanje digitalne kompetencije i primjena znanja iz područja književnosti u virtualnom okruženju.

Predavanja i radionice u prvom djelu skupa vodila je Viktorija Vranješić, prof., koja je održala predavanje na temu „Strategija za hibridno, daljinsko i kombinirano učenje / poučavanje“. Tijekom radionice profesorica V. Vranješić je prikazala različite alate za podršku hibridnom učenju, učenju na daljinu ili kombiniranom učenju. Radilo se o alatima Flipgrid, PowerPoint, Reherse with Coach, stopljeni čitač, Microsoft Edge, Minecraft, Education edition i MS Teams.

Tijekom predavanja i radionice sudionici su bili u mogućnosti saznati više o vrstama modela hibridnog učenja i učenja na daljinu, upoznati se i proučiti pet elemenata hibridnog učenja te istražiti najbolje prakse za implementaciju tih pet elemenata u svoje hibridno okruženje za učenje.

U drugome dijelu skupa Brigitta Jager, prof., održala je predavanje s primjerima iz prakse na temu „Primjena stop motion tehnike na nastavi“ te primjeri dobre prakse pri upotrebi digitalnih alata na nastavi mađarskog jezika i kulture.

Po završetku državnog stručnog skupa provedena je evaluacija. Sudionici su bili izuzetno zadovoljni predavačicama, izborom teme i ugodnom atmosferom. Predavačice stručnog skupa ocijenili su prosječnom ocjenom 4,93.

Državni stručni skup u trajanju od 5 sati vodila je Erna Varga, prof., viša savjetnica za mađarsku nacionalnu manjinu.

Evaluacija

(docx: 178,17 KB)

Preuzmi