Najave i izvješća / 15. siječnja 2016.

Katehetska zimska škola: Milosrđe kao gramatika vjere

kat1_mKatehetska zimska škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje osnovnih škola Milosrđe kao gramatika vjere. Idi pa i ti čini tako (Lk 10,37), održana je u Zagrebu 7. i 8. siječnja 2016. godine. Organizatori Katehetske zimske škole, Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i suorganizator Agencija za odgoj i obrazovanje, željeli su temu Katehetske škole uokviriti u poziv pape Franje te potaknuti sve sudionike da više razmišljaju, ali i djeluju iz perspektive milosrđa.

Plenarni dio Katehetske škole održan je u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, a rad u pedagoškim radionicama u Osnovnoj školi Miroslava Krleže.

Na Školi je sudjelovalo 350 vjeroučitelja iz cijele Hrvatske i nekoliko desetaka redovnica iz Bosne i Hercegovine. Sve sudionike je na početku Škole pozdravio predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a uvodnom riječi u Školu uveo predstojnik Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije izv. prof. dr. sc. Ivica Pažin.

Tijekom dva dana trajanja Katehetske škole održana su četiri predavanja, tri ciklusa pedagoških radionica, susret s Malim koncilom povodom proslave pedeset godina izlaženja ovoga dječjega mjesečnog lista te euharistijsko slavlje u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije.

Više o predavanjima i pedagoškim radionicama te pojedinosti o predavačima i voditeljima pedagoških radionica, može se pročitati u knjižici koju su u tiskanom obliku dobili svi sudionici ovoga stručnog skupa.